Fred Onyedinma kimdir?

Premier Lig takımı Luton Town'da oynayan Nijeryalı profesyonel futbolcu Fred Onyedinma kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
13 Mayıs 2024 16:27
GÜNCELLEME
13 Mayıs 2024 16:33
Fred Onyedinma kimdir?
CS
Canan Salman Editör

24 Kasım 1996 doğumlu Nijeryalı profesyonel futbolcu Wilfred Oluwafemi Onyedinma, Premier Lig kulübü Luton Town'un kadrosunda yer alan önemli bir oyuncudur.

Erken Dönem Onyedinma, Lagos, Nijerya'da doğmuş ve ailesi Fred üç yaşındayken kardeşi ve iki kız kardeşiyle birlikte İngiltere'ye taşınmıştır. Greenwich, Plumstead ve Woolwich'te büyüyen ve Kidbrooke'deki Corelli College'da eğitim gören Onyedinma, gençken Alex Iwobi, Joe Gomez ve Kasey Palmer gibi oyuncularla birlikte Blackheath bölgesini temsil ederek yerel futbol oynamıştır. Daha sonra Millwall scout'u ve eski oyuncusu Andy Massey tarafından keşfedilen Onyedinma, on iki yaşındayken kulübe transfer olmuştur.

Kariyer Erken Kariyer Onyedinma, Millwall için ilk profesyonel maçına 4 Ocak 2014'te FA Cup'ta Southend United'a karşı çıkarak çıkmıştır. Daha sonra tam kadro olarak Charlton Athletic karşısında ilk maçına çıkmış ve Maçın Adamı seçilmiştir.

Wycombe Wanderers 27 Kasım 2014'te Onyedinma, League Two tarafı Wycombe Wanderers'a Ocak 2015'e kadar sürecek bir kiralık anlaşma ile transfer olmuştur. 31 Aralık 2014'te, Onyedinma'nın Wycombe Wanderers'daki kiralık süresi, Paris Cowan-Hall transfer anlaşmasının bir parçası olarak 2014-15 sezonunun sonuna kadar uzatılmıştır.

30 Ağustos 2018'de Onyedinma, bu kez League One'da olan Wycombe Wanderers'a 1 Ocak 2019'a kadar sürecek bir kiralık anlaşma ile geri dönmüştür. 30 Temmuz 2019'da Onyedinma'nın üç yıllık kalıcı bir anlaşma için Wycombe'e geri döneceği resmi olarak açıklanmıştır.

Luton Town 25 Mayıs 2021'de Onyedinma, Luton Town'a gizli bir ücret karşılığında transfer olmuştur. Kulüp için ilk maçına Peterborough karşısında 7 Ağustos 2021'de çıkan Onyedinma, bir gol atmış ve iki gol de asist yapmıştır.

28 Temmuz 2023'te Onyedinma, Rotherham United'a sezonluk bir kiralık anlaşma ile transfer olmuştur.

Wilfred Oluwafemi Onyedinma'nın çok yönlü yetenekleriyle Luton Town ve diğer takımlarda gösterdiği performanslar, onu dikkat çeken bir futbolcu haline getirmiştir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.