HSCB'den tahmin: Dolar yıl sonu ne kadar olacak?

İngiliz Bankası HSBC, Dolar/TL tahminini duyurdu. Makro ve mali değerlendirmelerinin “büyük ölçüde” değişmediğin altını çizen banka yayımladığı notta, TL'nin reel olarak istikrarlı kalması durumunda dolar/TL'nin hangi seviyede tamamlayacağı öngörüsünü paylaştı.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
13 Mayıs 2024 17:09
GÜNCELLEME
13 Mayıs 2024 17:30
HSCB'den tahmin:  Dolar yıl sonu ne kadar olacak?
EK
Ersin Küçükbarak Editör

HSBC Döviz Stratejisti Murat Toprak ve Avrupa Döviz Stratejisti Charlotte Ong,  banka için 13 Mayıs tarihli bir not hazırladı. Notta, iki uzman  dolar/TL yıl sonu tahminlerini paylaştı.

BloombergHT'nin haberine  göre, yayımlanan nota göre, dolar/TL tahminleri TCMB'nin yeni enflasyon tahmini ve son enflasyon beklenti anketi baz aınlarak güncellendi.

HSBC yetkilileri, makro ve mali değerlendirmelerinin “büyük ölçüde” değişmediğinin altını çizdi.

Dolar/TL'nin yukarı yönde, yavaş ve sınırlı hareket edeceği görüşünün tekrarlandığı notta, TL'nin reel olarak istikrarlı kalması durumunda dolar/TL'nin yılı 37-40 aralığında tamamlayabileceği belirtildi.

Yayımlanan notta, Mart yerel seçimleri sonrası, döviz talebi ve arzı arasında daha iyi bir denge kurulmasıyla birlikte durumun normalleştiği dile getirildi.

Notta, nominal faizlerin yüksek seviyesi dolayısıyla yılsonuna doğru pozitif reel faizlerin ortaya çıkacağı ve bunun  önümüzdeki aylarda TL talebini daha da artıracağı vurgulandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.