ABD'li senatörden vahşet çağrısı

ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham'ın İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını, ABD'nin Hiroşima ve Nagazaki'ye yaptığı nükleer saldırılara benzeterek, İsrail'in savaşı kazanmak için nükleer silah kullanma hakkını ima etmesi, uluslararası arenada büyük tartışmalara yol açtı.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
13 Mayıs 2024 17:50
GÜNCELLEME
13 Mayıs 2024 18:54
ABD'li senatörden vahşet çağrısı
AK
Afife Kaya Editör

Gazze'deki çatışmalar ve İsrail'in saldırılarıyla ilgili olarak ABD'den skandal bir açıklama geldi. Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını ABD'nin Hiroşima ve Nagazaki'ye yaptığı nükleer saldırılara benzeterek, İsrail'in savaşı kazanmak için nükleer silah kullanma hakkını ima etti. Graham, "Kaybetme lüksü olmayan bu savaşı sonlandırmak için İsrail'e ihtiyaç duyduğu bombaları sağlayın, ayrıca zayiatı en aza indirmek için onlarla çalışın" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, 9 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, Refah'a büyük bir saldırı düzenlemesi halinde İsrail'e silah yardımlarını askıya alacağını söylemiş, Biden'ın bu açıklamasına hem ABD'de Cumhuriyetçi Parti'den hem de İsrail tarafından tepki gelmişti.

Nükleer silahlar yıkıcı etkileriyle biliniyor

Nükleer silahlar, kitlesel yıkım ve ölümlere neden olabilecek tehlikeli araçlar olarak bilinmektedir. Uluslararası toplum, nükleer silahların kullanımını kısıtlamak ve yayılmasını önlemek için çaba sarf etmektedir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.