Joe Johnson kimdir?

Luton Town takımında sol bek olarak oynayan İngiliz futbolcu Joe Johnson kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
13 Mayıs 2024 17:38
GÜNCELLEME
13 Mayıs 2024 17:52
Joe Johnson kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

21 Şubat 2006 doğumlu İngiliz futbolcu Joseph Nathan Johnson, Luton Town'un sol bek pozisyonunda görev alan yetenekli bir oyuncudur.

Kulüp Kariyeri Londra'nın Barnet ilçesinde doğan Johnson, futbol kariyerine Arsenal altyapısında başladı. Altı yaşında Pro FA FC'den (eski adıyla TFA Totteridge) Arsenal'e transfer oldu. Ancak Arsenal'den ayrıldıktan sonra Focus Football Academy'de zaman geçirdi ve 2020 yılında Luton Town'a katıldı. Mart 2023'te Luton Town ile ilk profesyonel sözleşmesini imzaladı.

Hatters'ın altyapısında üç yıl geçiren Johnson, 24 Nisan 2023'te profesyonel kariyerine adım attı. Middlesbrough'a karşı oynanan ve 2-1 kazanılan maçta ikinci yarıda Alfie Doughty'nin yerine oyuna dahil oldu. Bu şekilde, kulübün Championship ligindeki ilk akademiden yetişen oyuncusu olarak on beş yıl sonra profesyonel debutunu gerçekleştirmiş oldu. Bir sonraki sezon, Exeter City'ye karşı oynanan ve 1-0 kaybedilen EFL Cup maçında ilk kez forma şansı buldu.

Milli Takım Kariyeri Johnson, Ekim 2023'te İngiltere U-18 milli takımına çağrıldı ve Marbella, İspanya'da düzenlenen üç hazırlık maçında forma giydi. Bir sonraki ay ise 2023 FIFA U-17 Dünya Kupası için U-17 milli takımına çağrıldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.