Nihat Yalçın ve Mesut Özarslan arasında 'PORTAŞ' gerginliği!

​Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ve Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Nihat ​Yalçın arasında PORTAŞ tartışması yaşandı.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
13 Mayıs 2024 19:00
GÜNCELLEME
13 Mayıs 2024 19:49
Nihat Yalçın ve Mesut Özarslan arasında 'PORTAŞ' gerginliği!
Ecem Çetin Editör

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Mayıs Ayı Meclis Toplantısı 1. Birleşimi gerçekleştirildi.  

Meclis Toplantı'sının gündeminde 'PORTAŞ ' tartışması yer aldı. 

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan,  Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Yalçın'ın PORTAŞ ile ilgili attığı paylaşıma yanıt verdi. 

Yalçın, sosyal medya hesabından Mesut Özarslan’ın genel müdür olarak yönettiği ABB şirketi PORTAŞ'ın 2019 yılında  66 milyon TL kar ettiğini 5 yıllık yönetimi sonrasında 2023 yılında ise 55 milyon TL zarar ettiğini söyledi. Nihat Yalçın, yine aynı şirketin 2019 yılında hiç borcu yokken, 2023 yılı sonu itibariyle 1 milyar 120 milyon TL borcunun bulunduğunu belirtti. 

Meclis Toplantısı'nda kürsüye çıkan Mesut Özarslan, 2019 yılında aldıkları şirketi büyüttükleri gibi hem de kara geçirdiklerini söyledi. 

Özarslan,  PORTAŞ'ın yaklaşık 900 milyona yakın belediyeden gelecek ay dönemi itibariyle hak edişlerinin mevcut durumda olduğunu ifade ederek, geçmişteki borçların yüzde 80'nin ödenmiş durumda olduğunu belirtti. 

"Hem büyüttüğümüz gibi hem de kara geçirdik"

Özarslan, şu ifadeleri kullandı;

"Şimdi tabii hayali olarak oradan konuşmak kolay. Allah'ımıza şükürler olsun. Biz 2019 yılında aldığımız şirketi hem büyüttüğümüz gibi hem de kara geçirdik. Öyle yalandan 2024 yılı bütçesinden PORTAŞ'ın içinde bulunduğu durumun sonucunu görerek buradan konuşmak, sosyal medya üzerinden basit. Hem de çok imalı bir şekilde biz halkımıza Keçiören belediyesinin 1 milyar 755 milyon borcumuzu halka gösterdiğimiz zaman diliminde. Hayırdır? Ben Keçiören meclisinde Sayın AK Parti Grup meclis üyelerimle birlikte de Milliyetçi Hareket Partisi'nin meclis üyeleriyle birlikte gayet uyumlu ve olması gereken hakkaniyet içerisinde çalışıyorum. Onlardan bir şey çıkmadı da Nihat Bey. Hayırdır? Size ne oluyor? Tamam grup başkanısınız ama ilk önce bir bilgileri almak zorundasınız. 

Burada hepimiz bir lisans mezunuyuz. Hepimiz bir akademik geçmişe sahibiyiz. Allah'a şükürler olsun. Hani siz bilsem ki ilkokul mezunu hesaptan kitaptan anlamayan bir insansınız. Anlarız. Bir kere buradan soruyorum. Siz gelip ben hem genel müdürken hem PORTAŞ'ın yönetim kurul başkanıyken daha sonrasında Mansur Başkan'ın baş danışmanıyken  Mesut Bey bunlar böyle ne oluyor? diye konuşabildik mi? Maalesef. Ama bu dilin bize bir getirisi var mı sizce? Maalesef yok. Bize bir katkısı var mı? Yok. Ankara'mıza var mı? Maalesef yok.

"Geçmişteki o bahsedilen borçların da yüzde sekseni ödenmiş durumda"

Onun için hakkın hakkı için Allah rızası için bir şeyin iftira, bir şeyin yanlış olmaması adına ilk önce bu meseleleri kendi içimizde oturup konuşmamız gerekiyor. Burada Ankara halkına hizmet eden Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal belediyecilik adına halkın belediyeciliği adına yapmış olduğu projeleri destekleyen PORTAŞ 'ımızı el birliğiyle büyültelim derken PORTAŞ'ımızı asılsız iddialarla sosyal medyada meşgul ediyoruz. Yani bu durum hani bir cahil insan tarafından yapılsa anlarım ama Nihat beyin ben özgeçmişsini okudum. Lisans mezunu hatta mastarını bitirmiş ama geldiğimiz noktada kullanılan dil bence yakışmıyor Sayın Başkan size. PORTAŞ'ın yaklaşık 900 milyona yakın belediyeden gelecek ay dönemi itibariyle hak edişleri mevcut bulunmakta. Bunun yanı sıra konut yatırımları, arsa yatırımları bulunmakta. Sonuca baktığımızda bu borçlandıkları ve geçmişteki o bahsedilen borçların da yüzde sekseni zaten ödenmiş durumda. Bunun yanında yatırım yapılacak malzemeler satın alınmış durumda. Ekip ekipmanlar satın alınmış durumda. Kısacası inşaatlarımızı da göz önümüze aldığımızda zarar değil, çağrı eden bir PORTAŞ'ın şirketinin olduğu açıkça görülmektedir. "

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan'ın açıklamasının ardından kürsüye   AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Yalçın çıktı. 

"İftira olduğunu ispatlayın ben bugün meclis üyeliğinden istifa ederim"

Yalçın, şunları söyledi; 

Ortada bir iftira varsa Ankara Büyükşehir Belediyesinin kendi yayınlamış olduğu belgelerde bir iftira vardır. Rakamların hepsi Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kendi yayınlamış olduğu Belediye şirketleri ile ilgili rapordan almış olduğum bilgilerdir.  Ortada bir iftira, bir yalan, bir yanlış varsa o zaman bu belgelerde bir yalan yanlış vardır, bir iftira vardır. Biz bunları bir araya gelip hepsini konuşabilirdik ama konuşmanızı öyle bir başlıyorsunuz ki Sayın Grup Başkan Vekili iftira...Ya hangisi iftira bunun? Bir tanesinin iftira olduğunu ispatlayın ben bugün meclis üyeliğinden istifa ederim. Sizin eviniz eğer ki camdansa karşı tarafa taş atmayacaksınız. Atarsanız o zaman sizin evinizin duvarı kırılır. Bizde bak PORTAŞ burada size anlatırız.  PORTAŞ'la ilgili ben geçmişte konuştuklarımı tamamıyla ilgili diyorum bir tane yalan yanlış EKAP'ta Kamu ihale kurulunun kendi internet sitesinde Resmi gazetede yayınlananların haricinde bir tane bir tek kelime yorum, iftiraya dayalı bir şey bulursanız ben gereğini yapmaya hazırım. Yani lütfen bir de sizden rica ediyorum; Burada konuşurken karşınızda ilkokul talebeleri varmış gibi öyle azarlar bir nitelikte konuşmayınız. Burada üslubunuza, ses tonunuza karşıdaki insanın gururunu yitmeyecek şekilde konuşmanıza dikkat etmenizi rica ediyorum.

ABB Meclis Başkanvekili Ertan Işık, konuya ilişkin, "Bu konuyla ilgili benim de meclisteki arkadaşları bilgilendirmem gereken hususlar var. Nihat Bey'e ben bu konularda başlamadan önce kendisini telefonla aradım. Nihat Bey böyle böyle bir takım iddialarınız var. Buyurun gelin. İddialarınızı ben sayın genel müdürü de çağırayım. Beraber istişareler yapalım bu konuyu. Gerçekten eğer eğer ortada bir şey varsa sizin iddialarınız gibiyse biz de bu işin takipçisi olalım dedim. Nihat Bey bana önce geleceğini söyledi. Sonra gelmedi." dedi. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.