Donald Trump'tan yamyam çıkışı

Eski ABD Başkanı Donald Trump, göçmenlere yönelik yaptığı sert eleştirilerine bir yenisini ekledi, bu kez göçmenleri "yamyam" olarak nitelendirerek tartışmalara neden oldu. Trump, Oscar ödüllü "Kuzuların Sessizliği" filmindeki Hannibal Lecter karakterine atıfta bulunarak yaptığı konuşmada, göçmenleri ülkeye zarar veren kişiler olarak tanımladı.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
13 Mayıs 2024 21:31
GÜNCELLEME
13 Mayıs 2024 22:28
Donald Trump'tan yamyam çıkışı
AK
Afife Kaya Editör

ABD'nin eski Başkanı ve Kasım ayındaki seçimlerde Cumhuriyetçi Parti'nin adayı olan Donald Trump, seçim kampanyası süresince göçmenlere yönelik sert eleştirilerini sürdürüyor. Trump, son olarak göçmenlere "yamyam" benzetmesi yaparak gündeme geldi. Özellikle Oscar ödüllü "Kuzuların Sessizliği" filmindeki seri katil karakteri Hannibal Lecter üzerinden yaptığı benzetme tartışmalara neden oldu.

New Jersey'deki bir konuşmasında yasa dışı göçmenleri Anthony Hopkins'in canlandırdığı Hannibal Lecter karakterine benzeten Trump, "Ülkemizde istemediğimiz insanlar serbestçe dolaşıyor." diyerek göçmenlik politikalarını sert bir dille eleştirdi. "Tamamen kontrol edilmeden, incelenmeden ülkemize geliyorlar. Ülkemizi yok ediyorlar ve biz de arkamıza yaslanıp oturuyoruz. Bunun olmasına izin veremeyiz. Bu seçimi kazansak iyi olur, çünkü kazanamazsak ülkemiz mahvolacak. Mahvolacak." şeklinde konuşan Trump, göçmenlerin ülkeye zarar verdiğini savundu.

Trump'ın bu tür benzetmeleri daha önce de gündeme gelmişti. 2015 yılında başkanlık için ilk kez aday olduğunda da göçmenleri "şiddet yanlısı suçlular" ya da başka ülkeler tarafından ABD'ye gönderilen "akıl hastaları" olarak nitelemişti. Ayrıca, Trump'ın göçmen krizine yönelik eleştirileri, Biden yönetiminin politikalarını sık sık hedef alıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.