Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ödemeler dengesi istatistiklerini değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, mart ayı ödemeler dengesi istatistiklerini değerlendirerek, Türkiye'nin cari işlemler açığındaki azalmaya dikkat çekti. Yılmaz'a göre, yıllıklandırılmış cari açık 2023 yılına göre düşüş göstererek olumlu bir seyir izledi.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
13 Mayıs 2024 21:33
GÜNCELLEME
13 Mayıs 2024 23:16
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ödemeler dengesi istatistiklerini değerlendirdi
AK
Afife Kaya Editör

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, mart ayı ödemeler dengesi istatistiklerini değerlendirdi. Yılmaz, Türkiye'nin cari işlemler açığındaki azalmaya işaret ederek, 2024 yılı mart ayı itibarıyla yıllıklandırılmış cari açığın, 2023 yılı mayıs ayına göre 25,8 milyar dolar azalarak 31,2 milyar dolar seviyesine gerilediğini vurguladı. Ayrıca, ocak-mart döneminde cari açıktaki iyileşmenin geçen senenin aynı dönemine göre 13,7 milyar dolar seviyesinde gerçekleştiğini belirtti.

Yılmaz, cari işlemler dengesindeki olumlu gidişin büyük ölçüde dış ticaret açığındaki düşüşten kaynaklandığını vurguladı. Bu çerçevede, ödemeler dengesi tanımlı dış ticaret açığının, 2024 yılı ocak-mart döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre toplam 15,1 milyar dolar azaldığını ifade etti.

Ayrıca, Yılmaz, "Bugün açıkladığımız ve ana amaçlarından biri mali disiplinin güçlendirilmesi olan ‘Kamuda Tasarruf ve Verimlilik’ paketi de kamu harcamalarını azaltırken, yurt içi tasarruflarımızı artırarak cari dengedeki olumlu gidişatı destekleyecek." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin ekonomi programının kararlılıkla uygulandığını ve cari açığın daha da azalması ile finansman kalitesinin artmasının öngörüldüğünü belirten Yılmaz, "ekonomideki iyileşmenin süreceğine inanıyorum" dedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.