Van'dan acı haber geldi: Bir korucu şehit oldu

Van'ın Çatak ilçesinde bulunan Belbuka Kalekol Üs Bölgesi'nde görevli güvenlik korucusu Çetin Şeylan, yıldırım düşmesi sonucu yaşamını yitirdi.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
13 Mayıs 2024 22:33
GÜNCELLEME
13 Mayıs 2024 23:52
Van'dan acı haber geldi: Bir korucu şehit oldu
AK
Afife Kaya Editör

Van'ın Çatak ilçesine bağlı Belbuka Kalekol Üs Bölgesi'nde meydana gelen trajik bir olay, Türkiye'yi yasa boğdu. Güvenlik korucusu Çetin Şeylan, yaşanan yıldırım olayı sonucunda hayatını kaybetti. 36 yaşındaki Şeylan, bölgenin üs noktasında görev yapmaktaydı.

Belbuka Kalekol Üs Bölgesi, Çatak ve Şırnak'ın Beytüşşebap ilçeleri arasındaki Kato Jirka bölgesinde, 3 bin rakımıyla dikkat çekiyor. Ancak bu kez, doğal afetin pençesine düştü. Gök gürültülü sağanak yağmurun etkisi altında, yıldırım üs bölgesine düştü ve bu sırada görevli olan Çetin Şeylan'a isabet etti. Şeylan, olay yerinde yaşamını yitirdi.

Çatak Devlet Hastanesi'ne götürülen Şeylan'ın cenazesi, sevenlerini ve yakınlarını derin bir üzüntüye boğdu. Olayın detayları incelenirken, Şeylan'ın ani ve acı ölümü, Van'da büyük bir üzüntüyle karşılandı.

2 Terörist Teslim Oldu

Bu acı olayın yaşandığı sırada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başka bir cephesinde önemli bir gelişme yaşandı. Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Habur Hudut Karakolu'na 2 PKK'lı teröristin teslim olduğunu duyurdu.

Bakanlık, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, "Mehmetçiğin kararlı operasyonları neticesinde Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 2 PKK'lı terörist, Habur'daki Hudut Karakolumuza teslim oldu. Teröristler için tek çıkış yolu, Türk adaletine teslim olmaktır" ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.