ABD’li Senatör Menendez’in yargılanmasına başlandı

ABD'li Senatör Bob Menendez'in rüşvet ve yolsuzluk suçlamalarıyla New York Güney Bölge Federal Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı. 70 yaşındaki Menendez, suçlamaları reddederek masum olduğunu iddia etse de 16 ayrı suçlamadan hakim karşısına çıkacak. Menendez'in yargılanmasının 5 ila 7 hafta sürmesi beklenirken, suçlu bulunması halinde 212 yıla kadar hapis cezası alabileceği belirtiliyor.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
13 Mayıs 2024 23:15
GÜNCELLEME
13 Mayıs 2024 23:36
ABD’li Senatör Menendez’in yargılanmasına başlandı
AK
Afife Kaya Editör

New York Güney Bölge Federal Mahkemesi'nde rüşvet ve yolsuzluk suçlamalarıyla yargılanan eski Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı ve New Jersey Senatörü Bob Menendez'in duruşması, jüri seçimiyle başladı.

70 yaşındaki Senatör Menendez, avukatıyla birlikte mahkemeye geldi ve basın mensuplarına herhangi bir açıklama yapmadı.

Duruşmada, 100'den fazla jüri adayı arasından 12 asıl ve 6 yedek jüri heyeti seçilecek. Ardından açılış konuşmalarına geçilecek ve 16 ayrı suçlamadan hakim karşısına çıkacak Menendez'in yargılanmasının 5 ila 7 hafta sürmesi bekleniyor.

Menendez'in, hakkındaki suçlamaları reddederek masum olduğunu iddia ettiği biliniyor. Ancak 212 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya olduğu belirtiliyor. Henüz herhangi bir ceza almadığı için cezasının daha hafif olabileceği ifade ediliyor.

Menendez ve eşi Nadine (Arslanian) Menendez'e yöneltilen suçlamalar, siyasi çıkar karşılığında geniş bir rüşvet planına dahil olmakla ilgili. İddianame, evlerinde bulunan altın külçeler ve gizli nakit paraların yanı sıra Menendez'in, Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı olarak Mısır'a resmi yardımlardaki etkisi ve New Jersey'deki Mısır kökenli iş insanları ve firmalarla ilişkilerini içeriyor.

Suçlamaların ardından Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanlığı'ndan istifa eden Menendez, Kongre'deki koltuğundan istifa etmeyeceğini belirtmişti.

Menendez'in Türkiye karşıtlığı, Rum ve Ermeni lobisine yakınlığıyla bilindiği ve ABD Kongresi'nde Türkiye'ye karşı çıkışlarıyla tanındığı kaydediliyor.

Kasım ayındaki Kongre seçimlerine Demokrat Parti'den aday olmayacağını açıklayan Menendez'in, bağımsız olarak seçimlere katılıp katılmayacağı ise henüz netlik kazanmış değil.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.