Türkiye Belediyeler Birliği seçime gidiyor

Türkiye Belediyeler Birliği seçime gidiyor. 6 Haziran'da gerçekleştirilecek seçimde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş arasında koltuk yarışı yaşanabilir.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
14 Mayıs 2024 14:48
GÜNCELLEME
05 Haziran 2024 12:16
Türkiye Belediyeler Birliği seçime gidiyor
O
Onur Çetinkaya Editör

31 Mart seçimlerinin geride kalmasının ardından bu kez Türkiye Belediyeler Birliği'nde seçim heyecanı yaşanacak.

Seçimde 860 delegenin oy kullanacağı belirtilirken yerel seçimde yüzde 37.7 oyla birinci parti çıkan CHP de belediye başkanları Türkiye Belediyeler Birliği'nde başkan ve yönetimi belirleyecek.

6 Haziran'da gerçekleştirilecek seçimde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş en güçlü adaylar arasında yer alıyor.

İmamoğlu'nun da Yavaş'ın da Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığını istediği öne sürülürken Yavaş ve İmamoğlu arasında yarış yaşanmaması için  CHP parti yönetimi bir aday üzerinde uzlaşı arayacak.

Türkiye Belediye Birliği'nin başkanlık koltuğunda eski Balıkesir Büyükşehir Başkanı Yücel Yılmaz oturuyordu. 

31 Mart Yerel Seçimleri'nde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ni CHP'nin adayı Ahmet Akın kazanmıştı. 

Erdoğan atayacak

Başkanlığın yanı sıra  TBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı'nın yerine kimin atanacağı da merak edilenler arasında. TBB Genel Sekreteri, Genel Kurul’un önerisi üzerine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından atanıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.