Sahte diplomalı belediye çalışanına dolandırıcılık davası

Antalya'nın Konyaaltı Belediyesi’ne bağlı şirkette çalışanların maaş ödeme işlemlerini yapan büro personeli Çiğdem B. hakkında, sahte üniversite diploması ile hem yüksek hem de her ay kendisine birden fazla maaş ödemesi yaparak 567 bin TL'yi haksız şekilde aldığı gerekçesiyle 'Dolandırıcılık' ve 'Güveni kötüye kullanma' suçlarından dava açıldı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
14 Mayıs 2024 14:26
GÜNCELLEME
14 Mayıs 2024 14:59
Sahte diplomalı belediye çalışanına dolandırıcılık davası
DHA
Kaynak DHA

Çiğdem B., Konyaaltı Belediyesi'ne bağlı Konyaaltı Temizlik İnşaat Organizasyon Ticaret ve Sanayi A.Ş.'de çalışanların maaş ödeme işlemlerini yapıyordu.

Büro personeli Çiğdem B.'nin, kendi hesabına her ay birden fazla maaş ödemesi yaptığı tespit edilince yapılan incelemede, üniversite diplomasının da sahte olduğu ortaya çıktı.

Şikayet üzerine başlatılan savcılık soruşturması kapsamındaki bilirkişi raporuna göre, Çiğdem B., lisans diplomasından kaynaklanan maaş farkı, fazladan maaş ödemeleri ve diğer ödemeler olmak üzere toplam 567 bin TL'yi üzerine geçirdi.

Soruşturma sonunda Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca iddianame hazırlandı.

İddianamede, şüphelinin işe başvuru evrakları arasında bulunan lisans diplomasındaki üniversitede yapılan araştırmada Çiğdem B. adında bir mezunun bulunmadığı tespitine yer verildi.

Buna rağmen maaşını ilköğretim personelleri için belirlenen tutardan alması gereken şüphelinin,  lisans mezunları için belirlenen tutardan maaş aldığı,  2020-2022 yılları arasında 135 işlemle fazladan maaş ödemesiyle haksız kazanç elde ettiği ifade edildi.

İddianameye göre, şüpheli 567 bin lirayı hesabına geçirdi.

İddianamede ifadesine yer verilen Çiğdem B., Konyaaltı Belediyesi’nde işe girdiği dönemde ortaokul mezunu olduğunu ve üniversite diplomasını kendisinin sunmadığını savunarak şöyle dedi:

İddianamenin ardından, 'Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık', 'Kamu kurum ve kuruluşları ve benzeri tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık', 'Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma' suçlarından Çiğdem B. hakkında 17 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.