Edirne’de alkollü sürücüden gülümseten ama düşündüren savunma

Edirne’de alkollü yakalanan minibüs sürücüsü “Alkol kullanmayan bu aracı süremez” diye kendisini savundu. “Bir akşam değil her akşam içiyorum” diyerek şaşkınlık yaratan sürücü, “ehliyetime el konulması gerçekten iyi” sözleriyle hem güldürdü hem düşündürdü.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
14 Mayıs 2024 16:23
GÜNCELLEME
14 Mayıs 2024 16:50
Edirne’de alkollü sürücüden gülümseten ama düşündüren savunma
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Edirne’de uygulama yapan trafik ekipleri bir minibüsü durdurdu.

Alkolmetreye üfleyen sürücünün kanında fazla promil tespit edilince hakkında işlem yapıldı.

Para cezası yiyen sürücünün ehliyetine 2 yıl süreyle el konuldu.

O sırada kendisine yöneltilen sorulara yanıt veren sürücü, “Bir hata var. Bu ikinci hata gibi duruyor. Neden desek” sorusuna, “ Abi alkol çıktı. Tamam ben bunu kabul ediyorum. Yani, bunu, yani şey yapmıyorum ama ben yanlış bir şey yapmadım. Kimseye yanlış davranmadım.” dedi.

İzinli olduğunu savunan alkollü sürücü, “Ben bunu bir akşam, iki akşam değil her akşam alıyorum” şeklindeki savunmasıyla hem şaşırttı hem güldürdü.

Peki alkol kötü bir şey ve direksiyon başında daha da kötü bir şey. Hele de can taşıyorsan. Bir önerin, tavsiyen olacak mı diğer arkadaşlarına? Bak şu an ceza yiyorsun. Ehliyetine de 2 sene el konulacak” denilmesi üzerine, “ Şimdi nasıl söyleyeyim abi. Gerçekten çok iyi. Gerçekten çok iyi. Yani ehliyetime el konulması benim için gerçekten çok iyi. Ben giderim bir çay ocağında çaycılık yaparım. Ocakçılık yaparım. Çağ dağıtırım. Ama onda ehliyet veya herhangi bir şey sormazlar” dedi.

Ehliyetine el konulan sürücü “Alkol almayan biri şu aracı kullanamaz. Ben de onu söyleyeyim sizlere” sözleriyle ise çıtayı bambaşka bir yere taşıdı.

Öte yandan polis, kendisine gösterilen tutanağı imzalayan alkollü sürücüden kalemini güçlükle geri alabildi. Kalemi almak için “bırak bırak” diyen polisin sözlerini “bırak bırak” diye tekrarlayan sürücü gülümsetti.

Levent Kırca parodilerini aratmayan sürücü sadece güldürmedi aynı zamanda bir o kadar düşündürdü.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.