Erdoğan'dan partisine ve muhalefete mesaj

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimden sonra partisinin ilk Genişletilmiş İl Toplantısı'nda seçim değerlendirmesinde bulundu. Partide değişim sinyali veren Cumhurbaşkanı, "31 Mart seçim sonuçlarını göz ardı etmiyoruz. Sonuçlara dair kapsamlı iç muhasebemizi partimizin yetkili organlarında yaptık, yapıyoruz ve yapacağız." dedi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
14 Mayıs 2024 16:45
GÜNCELLEME
14 Mayıs 2024 17:21
Erdoğan'dan partisine ve muhalefete mesaj
O
Onur Çetinkaya Editör

31 Mart yerel seçimleri sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimden sonra partisinin ilk Genişletilmiş İl Toplantısı'nda seçim değerlendirmesinde konuştu.

Ülke genelinde sandığa gölge düşürecek hiçbir olay yaşanmadığını belirten Erdoğan çıkan sonuçtan 85 milyonun galip olduğunu söyledi. 

14 ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından millet iradesine değinen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Türk milletinin haritayı daha fazla renge boyadığını söyledi.

Partisi adına öz eleştiride de bulunan Erdoğan, "31 Mart seçim sonuçlarını göz ardı etmiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Yanlışlıkta ısrarın kaybettireceğini belirten Erdoğan değişim sinyali verdi.
 Geleneksel istişare kampının yapılacağını açıklayan AK Parti lideri," İstişare ve yenilenme sürecimizin sonunda AK Parti olarak yolumuza çok daha güçlü bir şekilde devam etmekte kararlıyız." ifadelerine yer verdi. 

Cumhurbaşkanı sözlerinin devamında ise;  AK Parti'den güç devşirecek değil, AK Parti'ye güç katacak, heyecan katacak şahsiyetlere ihtiyacımız var." açıklamasını yaptı.

Siyasette yumuşama tartışması 

Siyasette yumuşama tartışmalarına değinen Cumhurbaşkanı, Özgür Özel ile görüşmesine dair, "Muhalefetin dirayetli davranışından memnuniyet duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.