Antalya’da ruhsatsız muayenehaneye baskın

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde sosyal medya üzerinden kendisini doktor olarak tanıtan İran asıllı kişinin muayenehanesinin ruhsatsız olduğu belirlendi. Şahsın doktor olmadığı da ortaya çıktı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
14 Mayıs 2024 16:51
GÜNCELLEME
14 Mayıs 2024 17:35
Antalya’da ruhsatsız muayenehaneye baskın
DHA
Kaynak DHA

Türkiye’de de pek çok insan daha güzel görünebilmek uğruna özellikle yüzüne işlem yaptırıyor.

Ancak bu işlemler tıbbi uzmanlık gerektiriyor.

Doktor olsa bile uzmanlığı olmayanların bu işlemleri yapması mümkün değilken bir de merdiven altı sözde muayenehaneler açılıyor.

Üstelik buralarda bırakın uzmanlığı doktor olmayanlar bile halk sağlığını hiçe sayarak işlem yapıyor. Bu işlemler komplikasyonlara ve telafisi güç sağlık sorunlarına yol açabiliyor.

İşte Antalya’da da böyle bir olay yaşandı.

İran asıllı bir kişinin kendisini sosyal medyada doktor olarak tanıttığı,  insan sağlığını olumsuz etkileyebilecek ve sadece uzman hekimler tarafından yapılabilecek tıbbi işlemleri yetkisiz, kayıt dışı ve izinsiz biçimde uyguladığı belirlendi.

Konyaaltı Kaymakamlığı koordinesinde İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan tespitler sonrası hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

İlçe Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Liman Mahallesi'ndeki muayenehaneye yapılan baskında iş yerinin ruhsatsız olarak işletildiği anlaşıldı.


Olayla ilgili İranlı asıllı kişi ve işletmeyle ilgili adli ve idari işlem başlatıldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.