Gezi Parkı Davası'nda kararı verecek heyet değişti

Gezi Parkı Davası'nda müebbet hapis cezası alan Osman Kavala'nın talebi üzerine, yeniden yargılama talebini değerlendirecek olan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti değiştirildi.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
14 Mayıs 2024 17:07
GÜNCELLEME
14 Mayıs 2024 17:41
Gezi Parkı Davası'nda kararı verecek heyet değişti
EK
Ersin Küçükbarak Editör


Türkiye’de 31 Mart sonrası siyasette yumuşama ya da normalleşme olarak nitelendirilen adımlar atıldı.

CHP Genel Başkanı özgür Özel, Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ardından Devlet Bahçeli’yi ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da iade-i ziyarette bulunacağını açıkladı.

O toplantının gündem maddelerinden birisi de Gezi Parkı Davasıydı. Özel, görüşme sonrası yaptığı açıklamalarda, davada yeniden yargılama konusunda bir yol bulunması çağrısında bulundu.

Kavala'dan yeniden yargılama talebi

Yeniden Yargılama konusunda Ak Parti Ankara milletvekili Tuğrul Türkeş’ten gelen açıklamalara parti içinden tepkiler yükseldi.

Siyaset gündemine oturan bu konuda dikkat çekici bir gelişme yaşandı.

Dava kapsamında müebbet hapis cezasına çarptırılan Osman Kavala’nın bir avukatının, yerel mahkemeye itiraz dilekçesi verdiği ortaya çıktı.

Heyet değiştirildi

Osman Kavala'nın avukatı Hilal Zengin'in 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurusuna dayanarak yeni bir karar alındı. Davaya karar veren başkan ve üye çekilirken yeni bir heyet oluşturuldu.

Bir başka deyişle, Kavala’nın avukatlarının başvurularını artık yeni heyet değerlendirecek ve karar bu heyet tarafından verilecek.

Gezi Parkı Davası

Gezi Parkı Davası'nda; Osman Kavala, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Çiğdem Mater ve Mine Özerden’in hapis cezaları Yargıtay tarafından onandı.

TCK’nın 312. maddesinde düzenlenen "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya ve görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" suçundan dolayı yargılanan Osman Kavala ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılırken diğer sanıklar ise 18’er yıl hapis cezası aldı.

"Adalet herkes için geçerlidir"

Osman Kavala, yeniden yargılama talebine ilişkin şu açıklamayı yapmıştı:





Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.