Bahar Candan Nihal Candan soruşturması tamamlandı!

Sosyal medya fenomeni Bahar ve Nihal Candan kardeşlerin de aralarında bulunduğu 22 kişi hakkında Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık, Bahar Candan'a 14 yıldan 44 yıla kadar, Nihal Candan'a ise 8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası talep etti.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
14 Mayıs 2024 17:55
GÜNCELLEME
14 Mayıs 2024 18:30
Bahar Candan Nihal Candan soruşturması tamamlandı!
AK
Afife Kaya Editör

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda, çete üyeliği ve kara para aklama suçlamalarıyla aralarında sosyal medya fenomeni Bahar ve Nihal Candan kardeşlerin de bulunduğu 22 kişi hakkında iddianame hazırlandı. Savcılık, Bahar Candan'a "Suç örgütüne üye olma ve örgüt faaliyeti kapsamında dolandırıcılık" suçundan 14 yıldan 44 yıla kadar hapis cezası talep etti. Ayrıca, Nihal Candan (Gülnihal Çiçek) hakkında aynı suçtan 8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istendi.

Soruşturma kapsamında yapılan operasyonlarla ilgili olarak iddianamede belirtilen bilgilere göre, suç örgütü üyelerinin İstanbul'da kurdukları paravan şirketler üzerinden dolandırıcılık faaliyetlerinde bulundukları tespit edildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği'nin raporlarına dayanarak şekillenen soruşturma, üç ayrı operasyonla gerçekleştirildi. İddianamede, toplamda 38 kişinin müşteki sıfatıyla ifade verdiği, bir kişinin ise müşteki-şüpheli olarak yer aldığı belirtildi.

Bahar ve Nihal Candan kardeşlerin de aralarında bulunduğu şüphelilerin yargılanmaları için iddianamenin Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.