Rusya Savunma Bakanlığı'nda yolsuzluk şoku

Rusya Savunma Bakanlığı'nda çıkan yolsuzluk skandalında Ana Personel Daire Başkanı Korgeneral Yuri Kuznetsov'un rüşvet suçlamasıyla tutuklanmasıyla gerginlik arttı. Rusya Soruşturma Komitesi, Kuznetsov'un evinde yapılan aramalarda önemli miktarda para ve lüks eşyaların ele geçirildiğini belirtti.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
14 Mayıs 2024 18:20
GÜNCELLEME
14 Mayıs 2024 19:03
Rusya Savunma Bakanlığı'nda yolsuzluk şoku
AK
Afife Kaya Editör

Rusya Savunma Bakanlığı'nda sarsıcı bir yolsuzluk skandalı patlak verdi. Savunma Bakanlığı Ana Personel Daire Başkanı Korgeneral Yuri Kuznetsov'un rüşvet suçlamalarıyla tutuklandığı açıklandı. Rusya Soruşturma Komitesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kuznetsov'un büyük ölçekte rüşvet aldığı şüphesiyle tutuklandığı belirtildi.

Tedbir olarak tutuklama kararı 

Rusya Soruşturma Komitesi Sözcüsü Svetlana Petrenko, yaptığı açıklamada, "Rusya Soruşturma Komitesi Ana Soruşturma Dairesi, Korgeneral Yuri Kuznetsov'un rüşvet aldığından şüpheleniyor. Mahkeme, soruşturma tutanaklarına dayanarak Kuznetsov'un tedbir olarak tutuklanmasına karar verdi." ifadelerini kullandı.

Kuznetsov'un evinde yapılan aramalarda 100 milyon rubleden fazla para, döviz cinsinden banknotlar, altın, koleksiyonluk saatler ve lüks eşyalar ele geçirildiği belirtildi. Kuznetsov hakkında Rusya Federasyonu Ceza Kanunu'nun 290. maddesi uyarınca 15 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor.

55 yaşındaki Kuznetsov, Mayıs 2022'den bu yana Ana Personel Daire Başkanı olarak görev yapıyordu. Bu tutuklama, Rusya Savunma Bakanlığı'nda son dönemde ortaya çıkan bir dizi yolsuzluk skandalının ardından geldi. Nisan ayında Rusya Savunma Bakanı Yardımcısı Timur İvanov'un da rüşvet suçlamalarıyla tutuklanmıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yolsuzluk iddialarının yükselmesinin ardından yeni hükümet kabinesinde değişiklik yapmış ve Savunma Bakanlığı'nın başına Andrey Belousov'u getirmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.