Cumhurbaşkanı Erdoğan: Halkla araya mesafe koymanın siyaset geleneğimizde yeri yoktur

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 31 Mart yerel seçimlerinin sonuçlarını olumlu karşıladıklarını belirtti. Halkla araya mesafe koymak yerine daha da yakınlaşmayı hedeflediklerini vurgulayan Erdoğan, parti içi yenilenme sürecinin önemine değindi ve AK Parti'nin Türk siyasi hayatına etkisinden bahsetti.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
14 Mayıs 2024 20:09
GÜNCELLEME
14 Mayıs 2024 21:52
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Halkla araya mesafe koymanın siyaset geleneğimizde yeri yoktur
AK
Afife Kaya Editör

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Halkla araya mesafe koymanın, duvar örmenin, sokakla, çarşıyla, pazarla, mahalleyle bağı zayıflatmanın bizim siyaset geleneğimizde yeri yoktur." dedi. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, parti genel merkezinde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, yılın ilk toplantısında dava ve yol arkadaşlarıyla birlikte olmaktan büyük bir bahtiyarlık duyduğunu belirtti.

Erdoğan, parti olarak her ne kadar hedeflerinin uzağında kalsalar da 31 Mart seçim sonuçlarını müspet karşıladıklarını ifade etti. "Bizim için önemli olan Türkiye’nin ve Türk demokrasisinin kazanmasıdır." diyen Erdoğan, seçim sürecinde il ziyaretleri vesilesiyle il başkanlarıyla görüştüğünü ve yakın istişare halinde olduklarını söyledi.

"Demokrasinin kazandığı yerde, kaybeden olmaz"

31 Mart seçimlerinin yüksek rekabet atmosferinde demokrasi şöleni havasında gerçekleştiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkede sandığa gölge düşürecek hiçbir olay yaşanmadığını vurguladı. Ayrıca Erdoğan, "Demokrasinin kazandığı bir yerde kaybeden olmaz" dedi.

Erdoğan, Türk demokrasisinin vesayet odaklarının saldırısına maruz kaldığına dikkat çekti. Son yıllarda demokrasi ve sandığa karşı istifhamların yayıldığını belirten Erdoğan, 31 Mart seçim sonuçlarının bu algıyı yerle bir ettiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart seçim sonuçlarını kapsamlı bir iç muhasebenin ardından değerlendirdiklerini ve bundan sonra da yapacaklarını ifade etti. Ayrıca, parti içi istişareleri genişleterek, önümüzdeki süreçte yeniden yapılanma ve güçlenme adımları atacaklarını belirtti.

Erdoğan, partisinin halkla arasına mesafe koymak yerine daha da yakınlaşmayı ve güveni artırmayı hedeflediğini vurguladı. Ayrıca, siyasette yapılan hatalardan ders çıkarmanın önemine değindi ve partisini daha güçlü kılacak isimlerin arayışında olduklarını belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.