Gizemli hastalık alarmı: 13 kişi hayatını kaybetti

Nijerya'nın Zamfara eyaletinde Şubat ayından beri tanısı konulamayan bir hastalık nedeniyle 13 kişi hayatını kaybetti. Maradun, Shinkafi ve Gusau bölgelerinde görülen bu gizemli hastalık, 505 kişiyi etkilerken, yetkililerin hastalığın kaynağını ve yayılmasını engelleme çabaları devam ediyor.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
14 Mayıs 2024 21:57
GÜNCELLEME
14 Mayıs 2024 22:33
Gizemli hastalık alarmı: 13 kişi hayatını kaybetti
Kay
Kaynak Kaynak: AA

Nijerya'nın Zamfara eyaletinde başlayan ve kısa sürede yayılan gizemli bir hastalık, 13 kişinin ölümüne neden oldu. Şubat ayından bu yana devam eden bu sağlık krizi, bölgedeki sağlık yetkililerini endişelendiriyor.

Hastalığın tanısı konulamadığı belirtilirken, bölgedeki Maradun, Shinkafi ve Gusau bölgelerinde 505 kişide hastalık tespit edildiği açıklandı. Bu vakalardan 13'ü maalesef hayatını kaybetti.

Yetkililer, hastalığın kaynağını bulmak ve yayılmasını engellemek için adımlar atmaya çalışıyor. Bu çerçevede federal hükümetten de destek talep edildi.

Nijerya'nın farklı eyaletlerinde benzer vakaların görüldüğü belirtiliyor. Nisan ayında Kano ve Sokoto eyaletlerinde de "teşhis konulamayan hastalık" sebebiyle yaklaşık 50 kişi yaşamını yitirmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.