Beyaz Saray'dan Gazze çağrısı

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Gazze'deki insani yardım görevlilerinin korunması gerektiğini vurgulayarak, İsrail'e bu endişelerini ilettiklerini belirtti. Son günlerde artan saldırılar sonrasında, ABD'nin insani yardım görevlilerinin güvenliğini sağlamak için İsrail hükümetiyle görüşmelerini sürdürdüğünü açıkladı.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
14 Mayıs 2024 22:56
GÜNCELLEME
15 Mayıs 2024 00:09
Beyaz Saray'dan Gazze çağrısı
Kay
Kaynak Kaynak: AA

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Gazze'deki tüm insani yardım görevlilerinin korunması gerektiğini ve bu endişelerini İsrail'e ilettiklerini açıkladı. Günlük basın brifinginde konuşan Jean-Pierre, Gazze'deki insani yardım çalışanlarının hedef alınmasıyla ilgili son durumu değerlendirdi.

Jean-Pierre, bir soru üzerine, Gazze'de kaç Amerikalı tıbbi yardım görevlisinin olduğunu tam olarak bilmediklerini ancak İsrail ile bu konuları görüştüklerini belirtti.

ABD'li Sözcü, "İnsani yardım çalışanlarının Gazze'deki cesur çalışmalarını takdir ediyoruz. En kritik bölgelere yardım ulaştırıyorlar ve bu görevlilerin korunmasını sağlamak istiyoruz" dedi.

Gazze'deki durumu takip ettiklerini belirten Jean-Pierre, "İnsani yardım görevlilerinin korunması önceliğimizdir ve İsrail hükümetiyle bu konuda görüşmelerimize devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Önceki gün İsrail ordusunun Birleşmiş Milletler'e (BM) ait bir araca düzenlediği saldırıda bir BM çalışanının hayatını kaybettiği, bir diğerinin yaralandığı bildirilmişti. İsrail ordusu, Refah'ta ateş açtığı BM aracının "savaş alanında" seyrettiğini iddia etmişti.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM aracına yapılan saldırıyı kınayarak derin üzüntüsünü dile getirmiş ve kapsamlı bir soruşturma çağrısında bulunmuştu. ABD Dışişleri Bakanlığı da olayı derin endişeyle karşıladıklarını belirterek kapsamlı bir soruşturma yapılmasını istemişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.