SPK'dan sert tedbir: Beş hisseye kredili işlem yasağı!

Borsa İstanbul'da Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) kararıyla beş hisse senedine kredili işlem yasağı getirildi. Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) çerçevesinde alınan bu karar, Etiler Gıda, GSD Denizçilik, Metro Ticari, Oylum Sınai ve Zedur Enerji hisselerini kapsıyor. Tedbir, 15 Haziran'a kadar geçerli olacak.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
15 Mayıs 2024 00:05
GÜNCELLEME
15 Mayıs 2024 00:04
SPK'dan sert tedbir: Beş hisseye kredili işlem yasağı!
AK
Afife Kaya Editör

Borsa İstanbul'da işlem gören yatırımcılar için önemli bir gelişme yaşandı. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından alınan kararla, beş hisse senedine kredili işlem yasağı getirildi. Bu tedbir, Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) çerçevesinde alındı ve 15 Haziran'a kadar geçerli olacak.

Borsa İstanbul'dan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada belirtildiğine göre, Etiler Gıda ve Ticaret Yatırımlar Sanayi ve Ticaret, GSD Denizçilik Gayrimenkul İnşaat Sanayi ve Ticaret, Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding, Oylum Sınai Yatırımları ve Zedur Enerji Elektrik Üretim olmak üzere toplam beş hissenin paylarına kredili işlem yasağı getirildi.

Açıklamada, SPK kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi kapsamında, ETILR.E, GSDDE.E, METRO.E, OYLUM.E ve ZEDUR.E paylarının 15 Mayıs 2024 tarihli işlemlerden 14 Haziran 2024 tarihli işlemlere kadar kredili işlemlere konu edilemeyeceği belirtildi.

Bu tedbirler, piyasadaki volatiliteyi kontrol altında tutma amacı taşıyor ve yatırımcıların risklerini minimize etmeyi hedefliyor. Yatırımcılar, ilgili hisselerde kredi kullanımı konusunda dikkatli olmaları gerektiği uyarısında bulunuldu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.