Mustafa Destici'den 'hazine yardımı' çıkışı... Tasarruf tedbirlerini değerlendirdi...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, ''Siyasi partilere haksız bir şekilde verilen, ölçüsüz bir şekilde verilen bu hazine yardımının da tasarruf tedbirleri kapsamında kaldırılması gerekiyor.'' dedi.

HM
Haber Merkezi Editör
YAYINLAMA
15 Mayıs 2024 07:35
GÜNCELLEME
15 Mayıs 2024 05:24
Mustafa Destici'den 'hazine yardımı' çıkışı... Tasarruf tedbirlerini değerlendirdi...
HM
Haber Merkezi Editör

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri'nde kazandığı belediyelerinin bulunduğu illeri ziyaret kapsamında Samsun’a geldi.

İlk olarak Salıpazarı ilçesinde temaslarda bulunan Destici, daha sonra Samsun Valisi Orhan Tavlı’yı makamında ziyaret etti.

Ardından basın mensupları ile bir araya gelen Destici, ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Anayasanın sivilleşmesi ve millileşmesi için ilk olarak siyasi partiler yasasında ve seçim kanununda değişiklikler yapılması gerektiğini söyleyen Destici, “Bu ikisini yapmadıktan sonra yeni sivil bir anayasadan bahsedilemez” diye konuştu.

Yerel seçimlerde 2 kat, genel seçimlerde 3 kat destek alınıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıkladığı kamudaki tasarruf tedbirlerini desteklediklerini söyleyen Destici, ''Cumhurbaşkanı Yardımcımız ve Hazine ve Maliye Bakanımızın tarafından tasarruf tedbirleri açıklandı. Biz bu tasarruf tedbirleri genelgesini destekliyoruz. Bunun inşallah eksiksiz ve harfiyen uygulanacağına da inanıyoruz.'' dedi.

Büyük Birlik Partisi'nin başından beri 'tasarruf' diyen bir parti olduğunun altını çizen Destici, aşırılığı, israfı, vurgunu, savurganlığı reddeden bir siyasi hareket olduklarının altını çizerek şu ifadeleri kullandı:

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.