Akaryakıtta tek fiyat uygulaması başladı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun aldığı karara göre, Türkiye'de katkılı motorin ve benzin arasındaki fiyat farkı ortadan kaldırıldı. Artık tek fiyat uygulanacak. Bu yüzden bugünden itibaren 13 bin bayi fiyatlarını güncelleyecek.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
15 Mayıs 2024 09:12
GÜNCELLEME
15 Mayıs 2024 09:54
Akaryakıtta tek fiyat uygulaması başladı
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından alınan karara göre, akaryakıt istasyonlarında bugünden itibaren fiyat farkı uygulamasına son verildi.

Farklı fiyatlarla ürün satışı yapılmayacak.

Akaryakıt istasyonlarında artık "95 oktan benzin ve dizel, ultra force, power, fuelsave, VMax, VPro" gibi ifadelerle farklı fiyat uygulaması olmayacak.

Dağıtıcı lisansı sahipleri farklılaştırılmış akaryakıt satabilecek ancak bu özellikler fiyatı değiştirmeyecek.

"Kalite izlemesi aralıksız olarak sürdürülüyor"

EPDK, böylece tüketici nezdindeki belirsizliklerin önüne geçilmesi, dağıtıcı ve bayilerin operasyonlarında kolaylık sağlanmasının amaçlandığının altını çizdi.

Türkiye'de yaklaşık 13 bin bayi ile tüketicilerin akaryakıt ihtiyaçlarının en yüksek hizmet ve kalite standartlarıyla karşılandığını belirten EPDK, Akaryakıt Kalite İzleme Sistemi ile akaryakıt bayilerinde ve Depo Akaryakıt Kalite İzleme Sistemi ile de akaryakıt dolum terminallerinde kalite izlemesinin aralıksız olarak sürdürüldüğünü vurguladı.

Katkı maddeleri için bildirim ve izin yükümlülüğü devam ediyor

Dağıtıcı lisansı sahipleri bugüne kadar olduğu gibi yüzde 0,5'i geçmemek kaydıyla akaryakıtların özelliklerini iyileştirmeye yönelik çeşitli katkı maddelerini ürüne ekleyebilecek.

Bu işlem için kullanılacak katkı maddelerine ilişkin dağıtıcı lisansı sahiplerinin EPDK'yı bilgilendirme ve gerekli izinleri alma yükümlülüklerinde herhangi bir değişiklik yapılmadı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.