Müsavat Dervişoğlu, "Yeni anayasa duruşumuz son derece açıktır"

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin grup toplantısını konuştu. Yeni anayasa tartışmaları üzerinden Erdoğan'a seslenen Dervişoğlu, her türlü anayasa değişikliğinin karşısında duracaklarını yineledi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
15 Mayıs 2024 11:00
GÜNCELLEME
15 Mayıs 2024 11:32
Müsavat Dervişoğlu, ''Yeni anayasa duruşumuz son derece açıktır''
O
Onur Çetinkaya Editör

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu gündemi değerlendirdi.

"Her türlü değişikliğin karşısında duracağız"

Son günlerde Türkiye gündemin yer alan yeni anayasa tartışmalarına değinen Dervişoğlu, görüşlerinin net olduğunu bir kez daha tekrarladı. 

2010 ve 2017 yıllarında anayasa değişikliğinin yapıldığını hatırlatan İYİ Parti lideri, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi üzerinden eleştiride bulundu. 

"Tek adam rejiminin raf ömrünü uzatacak hiçbir anayasa değişikliğini desteklemeyeceğiz" diyen Dervişoğlu, AK Parti'ye kamuda tasarruf paketi üzerinden de yüklendi.

"Ne zaman anayasa konusu açılsa tasarruf tedbiri gündeme geliyor"

Kürsüde sözlerine devam eden İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu,

"AK Parti iktidarlarında ne zaman bir anayasa konusu açılsa, peşi sıra ne gelir biliyor musunuz? Tasarruf tedbirleri. Her değişiklikle artan şatafatlarını perdelemek için, anayasa tartışması başladığında, hemen tasarruf tedbirlerini gündeme getirirler. İnanmıyorsanız arşivlere girin bakın. Her defasında aynı numaraya başvurdular. Tıpkı bugünlerde olduğu gibi." ifadelerine yer verdi. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.