Ailesinden 4 kişiyi katleden polis memuru Adem Ergüner’in ağabeyine attığı korkunç mesaj ortaya çıktı

Bursa’da annesi Bedriye (67), ağabeyleri Mehmet (40) ve Remzi (45) ile yengesi Fatma Ergüner'i (39) tabancayla öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan polis memuru Adem Ergüner’in (30), olay günü ağabeyi Mehmet Ergüner’e attığı mesajda ‘Üstünüze kusacağım, kanınızı içsem doymam’ ifadelerini kullandığı ortaya çıktı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
15 Mayıs 2024 12:48
GÜNCELLEME
15 Mayıs 2024 13:09
Ailesinden 4 kişiyi katleden polis memuru Adem Ergüner’in ağabeyine attığı korkunç mesaj ortaya çıktı
DHA
Kaynak DHA

Olay, 27 Ocak 2023’te saat 15.00 sıralarında İznik Gölü yakınındaki Çamlıkalan mevkisinde meydana geldi.

İddiaya göre; Bingöl'ün Genç İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan polis memuru Adem Ergüner, aracını 175 bin liraya satarak parasını, müteahhitlik yapan ağabeyi Mehmet Ergüner'e verdi.

Ağabeyinden kendisine ev yapmasını isteyen Adem Ergüner,  ev yapılmayınca parasını geri istedi. Kardeşler paranın miktarı konusunda anlaşamadı ve aralarında tartışma yaşandı.

Bunun üzerine izin alıp, eşi ve çocuğu ile eski görev yeri Eskişehir'e giden Adem Ergüder, burada ailesini AVM'de bırakıp Bursa'nın Orhangazi ilçesine gitti.

Aralarında husumet bulunan ağabeyine konuşmak istediğini söyleyen Adem Ergüner, ağabeyi Mehmet Ergüner, annesi Bedriye, ağabeyi Remzi ve yengesi Fatma Ergüner ile buluştu.

Adem Ergüner, buluştukları sırada tabancasını çekip, aile üyelerine kurşun yağdırdı. 4 kişi hayatını kaybederken Adem Ergüner, tutuklandı.

'YAŞADIĞIM TRAVMALAR, BU SONUCA NEDEN OLDU'

Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, hakkında 'üstsoy veya altsoydan birini, eşi veya kardeşi öldürme' ve 'tehdit' suçlarından 4'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan Adem Ergüner yargı önüne çıktı.

Duruşmada, çocukluğundan bu yana yaşadığı travmaların, bu sonuca neden olduğunu belirten Adem Ergüner,  birkaç yıl önce ağabeyi Mehmet Ergüner ile ev yapması karşılığında anlaştıklarını söyledi.

 Ergüner, ağabeyine 175 bin lirayı peşin ödeme yaptığını,  diğer yarısını da sonra vermek üzere anlaştıklarını aktardı.

Evi, 1 yılda teslim edeceğini söyleyen ağabeyine tayin vaktim yaklaşınca evi sorduğunu dile getiren Adem Ergüner,  “Yapmayacağını söyledi. Ben de haklı olarak paramı geri istedim. Onu da vermeyeceğini söyleyerek, bana küfürler savurdu" dedi.

'Ağabeyimin tek geleceğini düşünmüştüm'

Yarıyıl tatilinde eşinin ailesini ziyaret etmek için Eskişehir'e geldiklerini anlatan Adem Ergüner, parasını almak için de Bursa'ya gittiğini ifade etti.

Ergüner, şunları kaydetti:


Telefon görüşmeleri mahkemede dinletildi

Adem Ergüner’in, olay günü ağabeyi Mehmet Ergüner’e, ‘Üstünüze kusacağım, kanınızı içsem doymam’ diye mesaj attığı da belirlendi.

Kimseyi tasarlayarak öldürmediğini ve ağabeylerinin kendisine hakaret mesajı attığını öne süren Adem Ergüner,  kontrolünü kaybettiğini söyleyen ve mütalaayı reddettiğin söyledi.

Adem Ergüner, tahliye kararı verilmesini istedi. Akıl sağlığının yerinde olduğunun tespit edildiği raporun okunması üzerine Adem Ergüner, “Çok şükür akıl sağlığım yerinde. Ben zaten deli değilim. O gün kontrolümü kaybettim” diye kendisini savundu.

Sanık Adem Ergüner’in tahliye talebini reddeden mahkeme heyeti, duruşmayı karar için erteledi.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.