Harry Maguire kimdir?

Premier Lig kulübü Manchester United ve İngiltere milli takımında stoper olarak oynayan İngiliz profesyonel futbolcu Harry Maguire kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
15 Mayıs 2024 12:32
GÜNCELLEME
15 Mayıs 2024 12:59
Harry Maguire kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

Jacob Harry Maguire, 5 Mart 1993 doğumlu İngiliz profesyonel futbolcudur ve Premier Lig takımlarından Manchester United ile İngiltere millî takımında stoper olarak oynamaktadır.

Kulüp kariyeri Sheffield United Sheffield United'ın genç takımından yetişen Maguire, takımın küme düşme tehlikesiyle mücadele ettiği bir dönemde birinci takım kadrosuna yükseldi ve ilk maçına Nisan 2011'de Cardiff City'e karşı oyuna sonradan girerek çıktı ve maçın adamı seçildi. Bu dönemde beş maç daha oynadı ancak takımın League One'a düşmesini engelleyemedi.

Maguire, 2011-12 League One sezonunun açılış gününde deplasmanda Oldham Athletic'e karşı 2-0'lık galibiyette ilk golünü attı. O sezon başından itibaren takımın vazgeçilmez isimlerinden biri olan Maguire, takımının League One'dan çıkma mücadelesi verdiği sezonun sonunda kulübün "Yılın Oyuncusu" ve "Genç Oyuncusu" seçildi. Maguire, 2011-12 sezonu için PFA League One Yılın Takımı'na da seçildi.

Hull City 2014-2016 Maguire, 29 Temmuz 2014'te Hull City'e 2.5 milyon sterlinlik bir anlaşma ile katıldı ve üç yıllık bir sözleşme imzaladı. Hull City'deki ilk maçına 21 Ağustos'ta UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında çıktı. Maguire, 2016-17 sezonunda Hull City'de düzenli bir oyuncu olarak kendini gösterdi. Hull City formasıyla ilk golünü 25 Ekim 2016'da EFL Cup'ta Bristol City'e karşı attı. Sezon sonunda küme düşmelerine rağmen, hem taraftarlar hem de oyuncular tarafından Hull City'nin Yılın Oyuncusu seçildi.

Leicester City 15 Haziran 2017'de Maguire, Premier Lig kulübü Leicester City'ye beş yıllık bir sözleşmeyle katıldı. İlk sezonunda takımın başarılı bir şekilde savunmasını oluşturdu ve sezon sonunda kulübün oyuncusu ve oyuncuların oyuncusu seçildi.

Manchester United Temmuz 2019'da Manchester United, Maguire için 70 milyon sterlinlik bir teklifte bulundu ve bu teklif bir yıl önce yüksek bulunduğu için reddedilmişti. 2 Ağustos'ta 80 milyon sterlinlik bir teklif ile tekrar denediler ve bu sefer Leicester tarafından kabul edildi. Transfer, Virgil van Dijk için ödenen 75 milyon sterlinlik ücreti geçerek, Maguire'ı dünyanın en pahalı defans oyuncusu yaptı. Transfer, 5 Ağustos'ta tamamlandı ve Maguire, altı yıllık bir sözleşme imzaladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.