Lisandro Martínez kimdir?

Premier Lig kulübü Manchester United ve Arjantin milli takımında oynayan Arjantinli profesyonel futbolcu Lisandro Martínez kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
15 Mayıs 2024 13:00
GÜNCELLEME
15 Mayıs 2024 13:05
Lisandro Martínez kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

Lisandro Martínez, 18 Ocak 1998 Arjantinli profesyonel bir futbolcudur ve genellikle Premier Lig kulübü Manchester United ve Arjantin millî takımı için stoper olarak oynamaktadır. Topla hareketi, gücü ve agresif müdahaleleriyle tanınmaktadır.

Kulüp kariyeri Newell's Old Boys: Martínez, Club Urquiza, Club Libertad ve Newell's Old Boys'ta gençlik dönemi geçirmiştir. Profesyonel kariyerine Newell's Old Boys'da başlamış ve 2016-17 sezonunun son maçında Godoy Cruz'a karşı oynayarak ilk profesyonel maçına çıkmıştır.

Defensa y Justicia Ağustos 2017'de Martínez, başka bir Arjantin Primera División takımı olan Defensa y Justicia'ya kiralandı. Defensa'daki ilk maçına 13 Ekim'de San Lorenzo'ya karşı çıktı ve iki maç sonra Temperley'e karşı attığı golle ilk profesyonel golünü kaydetti. Defensa y Justicia, 2018 Haziran'ında Martínez'in %50 haklarını satın aldı.

Ajax 17 Mayıs 2019'da Defensa y Justicia, Eredivisie takımı Ajax ile anlaşma sağladıklarını duyurdu ve Ajax, Martínez'in transferi için Defensa'ya 7 milyon avro ödedi. Martínez, 1 Temmuz'da dört yıllık bir sözleşme imzaladı ve Ajax'a katıldı. Ajax formasıyla ilk golünü 28 Eylül'de Groningen'e karşı attı.

Manchester United 16 Temmuz 2022'de Manchester United, Ajax ile Martínez'in transferi için anlaşmaya vardıklarını duyurdu ve Martínez'in Manchester United'a transfer ücreti raporlara göre 47-49 milyon pound arasında artı 8,5 milyon poundluk ek ücret olarak gerçekleşti. Martínez'in transferi resmi olarak 27 Temmuz'da tamamlandı ve 5 yıllık bir sözleşme imzaladı. 7 Ağustos'ta Martínez, Premier Lig'de Brighton & Hove Albion'a karşı oynanan maçta kulüp kariyerine başladı.

Uluslararası kariyer Martínez, Arjantin'in 20 yaş altı ve 23 yaş altı millî takımlarında forma giydi ve Mart 2019'da Arjantin millî takımına ilk kez çağrıldı. Arjantin formasıyla 2021 Copa América'da şampiyonluk yaşadı ve 2022 FIFA Dünya Kupası'nda da yer aldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.