Diogo Dalot kimdir?

Premier Lig kulübü Manchester United ve Portekiz milli takımında bek olarak oynayan Portekizli profesyonel futbolcu Diogo Dalot kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
15 Mayıs 2024 13:11
GÜNCELLEME
15 Mayıs 2024 14:00
Diogo Dalot kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

José Diogo Dalot Teixeira, doğum tarihi 18 Mart 1999 olan Portekizli bir profesyonel futbolcudur. Premier Lig takımlarından Manchester United'da sağ bek pozisyonunda oynamaktadır ve aynı zamanda Portekiz milli takımının da bir üyesidir.

Kulüp Kariyeri Porto Braga'da doğan Dalot, 2008'de dokuz yaşında Porto'nun gençlik sistemine katıldı. 28 Ocak 2017'de, LigaPro şampiyonasında Leixões'a karşı oynanan ve 2-1 kaybedilen maçta 90 dakika boyunca Porto B takımıyla profesyonel olarak ilk maçına çıktı.

Manchester United Manchester'daki İlk Sezonlar Dalot, 6 Haziran 2018'de 19 milyon pound karşılığında beş yıllık bir sözleşme imzalayarak Premier Lig kulübü Manchester United'a transfer oldu. Manchester'a gelir gelmez, teknik direktör José Mourinho, genç yaşına rağmen en iyi sağ beklerden biri olduğunu söyledi. İlk maçına 19 Eylül 2018'de UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Young Boys'a karşı deplasmanda çıktı, ancak önceki sezon sakatlanması nedeniyle takımda sürekli olamadı.

2020-21: Milan'a Kiralık Manchester United'da düzensiz kullanımın ardından Dalot, 2020-21 sezonu için İtalyan Serie A takımlarından Milan'a kiralandı. 

2021-günümüz: Kiralık dönüşü ve çıkış Yaz aylarında, Manchester United başka bir sağ bek transferi yapma niyetindeydi. Aynı zamanda Milan, kiralık olarak gönderildiği süreçte Dalot'tan etkilenmişti ve onu kalıcı olarak kadroya katmak için Manchester United ile görüşmelere başladı. Manchester United'a dönüşünden sonra, ön sezon maçlarındaki performanslarıyla teknik direktör Ole Gunnar Solskjaer'ı etkiledi. Borussia Dortmund da onu kiralık olarak almak istedi ancak Dalot, birinci takımın sağ bek pozisyonunda Aaron Wan-Bissaka ile rekabet etmek için Manchester United'da kalmaya karar verdi. 

Milli Kariyer Gençlik Dalot, Portekiz'in 2016 UEFA 17 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nı kazanmasına yardımcı oldu ve Azerbaycan'daki turnuvada beş maçta

Jose Diogo Dalot Teixeira, Portekiz'in 2016 UEFA 17 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nı kazanmasına yardımcı oldu ve Azerbaycan'daki turnuvada beş maçta iki gol atarak önemli bir katkı sağladı, finalde İspanya'ya karşı bir gol kaydetti. Aynı yıl, 19 yaş altı takımıyla Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finale yükseldi.

19 yaş altı milli takımıyla birlikte, Dalot 2017 UEFA 19 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda da mücadele etti ve takımının finalde İngiltere'ye yenilerek ikinci olmasına yardımcı oldu. Dalot, Mart 2021'den itibaren 2021 Avrupa 21 Yaş Altı Şampiyonası'nda da yer aldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.