Yargıdan, “İstiklal Caddesinde yetki Beyoğlu Belediyesi’nde değil İBB'de” kararı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) , İstiklal Caddesi’nde yetki tartışması yüzünden AK Parti döneminde Beyoğlu Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’na karşı başlattığı hukuk mücadelesini kazandı. Mahkeme İstiklal Caddesi’ne dair tüm yetki ve sorumluluğun İBB’de olduğu yönünde karar verdi.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
15 Mayıs 2024 14:00
GÜNCELLEME
15 Mayıs 2024 14:11
 Yargıdan, “İstiklal Caddesinde yetki Beyoğlu Belediyesi’nde değil İBB'de” kararı
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Birgün'ün haberine göre, Gezi Parkı, Hidiv Kasrı ve Kanal İstanbul’un imar planları gibi kritik davaları peş peşe kazanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB), şimdi de İstiklal Caddesi konusunda bir müjde geldi.

İBB, şehrin kalbi olarak nitelenen İstiklal Caddesi’nde yetki karmaşasını noktaladı.

AK Parti döneminde İstiklal Caddesi için “İstiklal Caddesi Cephe Düzenleme Projesi” hazırlayan Beyoğlu Belediyesi proje için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan onay almıştı.

İstiklâl Caddesinde yetki ve sorumluluk İBB'de

İBB ise İstiklal Caddesi’nin ana arter olduğu ve caddeye dair tüm yetkinin Büyükşehir Belediyesi’nde olduğu belirterek Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Beyoğlu Belediyesi’ne karşı konuyu yargıya taşıdı.

Uzun süren hukuk mücadelesi İBB lehine sonuçlandı.

İstiklal Caddesi’nde Beyoğlu Belediyesi’nin bir yetkisi olmadığı, tüm yetki ve sorumluluğun İBB’de olduğu mahkeme kararıyla da tescillendi.

İBB’nin yürüttüğü mücadele aşama aşama şöyle gelişti:







Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.