Dan Potts kimdir?

Premier League takımı Luton Town'da oynayan İngiliz profesyonel futbolcu Dan Potts kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
15 Mayıs 2024 16:34
GÜNCELLEME
15 Mayıs 2024 16:41
Dan Potts kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Daniel Potts, 13 Nisan 1994 doğumlu İngiliz profesyonel bir futbolcudur ve Premier Lig kulübü Luton Town'da sol bek veya stoper olarak görev yapmaktadır. 

Kulüp Kariyeri West Ham United Barking, Greater London'da doğan Potts, dokuz yaşında West Ham United'a katıldı ve Mayıs 2010'da bir öğrenci olarak sözleşme imzaladı. İlk kez rezerv takımında Wolverhampton Wanderers deplasmanında 27 Nisan 2011'de sahaya çıktı ve profesyonel sözleşme imzaladığı gün olan 17 Aralık'ta Barnsley'i evinde 1-0 mağlup ettikleri maçta ilk kez forma giydi. 

Potts, 3 Ocak 2013'te West Ham tarafından kiralık sözleşmesi sonlandırılarak geri çağrıldı. Potts, 20 Kasım 2013'te League Two kulübü Portsmouth'a bir aylık kiralık sözleşmeyle katıldı. Potts, West Ham'a Aralık ayında beş maçlık bir performansla geri döndü. Sezon sonunda 12 yıl boyunca kulüpte geçirdikten sonra West Ham tarafından serbest bırakıldı.

Luton Town West Ham tarafından serbest bırakılmasının ardından Potts, League Two kulübü Luton Town ile iki yıllık bir sözleşme imzaladı. Debutunu, 11 Ağustos 2015'te Lig Kupası birinci turunda evlerinde Championship ekibi Bristol City'ye karşı 3-1'lik bir galibiyetle gerçekleştirdi. Potts, Ağustos sonunda hamstring sakatlığı yaşadı ve Ekim ayında Football League Trophy ikinci turunda deplasmanda League One ekibi Gillingham'a 2-1 yenildikleri maçta geri döndü. Scott Griffiths'in eşi doğum yaptıktan sonra Potts, Griffiths'in yerine takıma dahil olduktan sonra Ekim ayında dört lig maçında forma giydi.

Uluslararası Kariyer Babasının Amerika Birleşik Devletleri'nde doğmuş olması nedeniyle Potts, hem İngiltere milli futbol takımı hem de Amerika Birleşik Devletleri erkek milli futbol takımı için oynama hakkına sahip olduğu düşünüldü. Potts, Amerika Birleşik Devletleri 20 yaş altı takımı için bir kampa davet edildi ve 2011'de Fransa'ya karşı oynanan hazırlık maçında 21 dakika süre alarak milli formayı giydi. Ancak, Nisan 2012'de Amerika Birleşik Devletleri Futbol Federasyonu yetkilileri, Potts'un Amerikan vatandaşlığı için gerekli olan şartları karşılamadığını belirledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.