Mehmet Büyükekşi: Yeni nesiller hakem olmak istemiyor

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF Hakem Akademisi ile 5 üniversite arasında imzalanan iş birliği protokolü sonrasında genç nesillerin hakemlik mesleğine olan ilgisizliği vurguladı.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
15 Mayıs 2024 23:10
GÜNCELLEME
15 Mayıs 2024 23:14
Mehmet Büyükekşi: Yeni nesiller hakem olmak istemiyor
Kay
Kaynak Kaynak: AA

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF Hakem Akademisi ile 5 üniversite arasında iş birliği protokolü imzalandıktan sonra önemli açıklamalarda bulundu. Türk futboluna önemli katkılar sunması beklenen bu iş birliğiyle ilgili olarak Başkan Büyükekşi, genç nesillerin hakemlik mesleğine ilgi göstermemesiyle ilgili endişelerini dile getirdi.

TFF Hakem Akademisi'nin Riva'daki merkezinde gerçekleştirilen imza törenine TFF yöneticileri, üniversite temsilcileri ve akademisyenler katıldı. Başkan Büyükekşi, yapılan çalışmaların Türk futboluna hayırlı olmasını dileyerek, genç nesillerin hakemlik mesleğine olan ilgisizliği üzerinde durdu. "Dünyada hakem sayısında ciddi düşüşler var. Yeni nesiller hakem olmak istemiyor." diyen Büyükekşi, bu durumu tersine çevirmek için aday hakem kursları ve teşvik edici çalışmalar başlatıldığını belirtti.

Özellikle teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak hakemlik eğitimini daha interaktif hale getirmeyi hedeflediklerini dile getiren Başkan Büyükekşi, ayrıca Süper Lig hakemlerinin birebir koçlar eşliğinde çalıştığını ve psikoteknik laboratuvarlarının kurulduğunu vurguladı. Bu laboratuvarlar sayesinde hakemlerin yeteneklerini ve kişilik özelliklerini değerlendirme imkanı bulunduğunu ifade etti.

Mehmet Büyükekşi'nin yaptığı açıklamaların ardından TFF Hakem Akademisi Direktörü Erden Or, yürütülen çalışmalara ilişkin bir sunum yaptı ve üniversitelerle yapılan iş birliğinin önemini vurguladı. Protokol kapsamında açılacak futbol hakemliği sertifika programlarının, daha nitelikli hakem yetiştirme imkanı sağlayacağını belirtti.

Törende yer alan üniversite temsilcileri de iş birliğinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, Türk futbolunun hakemlik alanında daha ileriye gitmesi için ellerinden gelen desteği vereceklerini belirttiler.

Protokol imza töreni, katılımcıların toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. Mehmet Mehmet Büyükekşi, üniversite temsilcilerine milli takım forması hediye ederek iş birliği ve katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.