Biden ile Trump, 27 Haziran’da buluşacak

ABD'de başkanlık seçimleri için geri sayım sürerken, Demokrat aday Joe Biden ile Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump arasındaki ilk canlı yayın tartışması 27 Haziran'da gerçekleşecek. İkinci karşılaşma ise 10 Eylül'de yapılacak. Biden ve Trump, CNN ve ABC kanallarında seçmenlere mesajlarını iletmek için bu canlı yayınlara katılacaklar.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
15 Mayıs 2024 20:04
GÜNCELLEME
15 Mayıs 2024 21:31
Biden ile Trump, 27 Haziran’da buluşacak
AK
Afife Kaya Editör

ABD'de, 5 Kasım'daki başkanlık seçimleri için heyecan dorukta! Demokrat aday Joe Biden ile Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump arasındaki ilk canlı yayın tartışması için geri sayım başladı. İlk karşılaşma 27 Haziran'da, ikincisi ise 10 Eylül'de gerçekleşecek.

Ülkedeki 60. başkanlık seçimleri için Biden ve Trump arasındaki rekabet giderek kızışırken, kamuoyu merakla beklediği canlı yayın tartışmalarına ilişkin ilk detaylar ortaya çıktı.

Biden ile Trump, 27 Haziran’da CNN kanalında, ardından 10 Eylül’de ise ABC kanalında kozlarını paylaşacak. İki aday, başkanlık seçimlerine az bir süre kala, seçmene mesajlarını iletmek için iki önemli canlı yayın programına katılacak.

ABD Başkanı Biden, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Trump’la 27 Haziran’da canlı yayında karşı karşıya gelmeyi kabul ettiğini duyurdu. Ayrıca, herhangi bir zamanda ve yerde Trump ile tartışmaya hazır olduğunu belirten Biden, 2020'deki iki canlı yayın tartışmasını da kazandığını iddia etti.

Trump da Truth Social adlı sosyal medya platformunda yaptığı açıklamada, Biden ile haziran ve eylül aylarında iki kez canlı yayında karşı karşıya gelmeyi kabul ettiğini belirtti. Ayrıca, daha fazla tartışma teklifi sundu ve Biden'in kalabalıklardan korkmasına rağmen geniş bir alanda tartışmaya hazır olduğunu ifade etti.

Trump, “Ben heyecan olsun diye ikiden fazla tartışma öneriyorum ve bunları, Biden kalabalıklardan korkmasına rağmen geniş bir alanda yapalım. Sadece zamanını söyle, orada olacağım. Gürültü çıkarmaya hazır olalım.” dedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.