TİP Genel Başkanı Erkan Baş, kamuda tasarruf paketini eleştirdi

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi'ni eleştirerek, paketin tekrarlanmasını ve içeriğinin belirsizliğini sert bir dille eleştirdi. Baş, 100 milyar liralık bir tasarruf hedefinin, 2,7 trilyonluk bütçe açığı karşısında "komik" olduğunu belirtirken, işçi ve emekçi sayısının azaltılmasının kamu hizmetlerinin kalitesini düşüreceğini savundu. Özellikle sağlık ve eğitim alanlarında tasarrufun anlamsız olduğunu vurgulayan Baş, İstanbul Havalimanı gibi büyük projelerin kira gelirlerinin alınması gerektiğini dile getirdi.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
15 Mayıs 2024 21:53
GÜNCELLEME
16 Mayıs 2024 00:20
TİP Genel Başkanı Erkan Baş, kamuda tasarruf paketini eleştirdi
AK
Afife Kaya Editör

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi'ni sert bir dille eleştirerek, "Bugün 10 dakikada en az 3 hastaya bakması gereken doktorun, hemşirenin nesinden tasarruf edeceksiniz?" dedi. Baş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi'nin tekrarlanmasıyla ilgili endişelerini dile getirdi.

Baş, paketin içeriğinin 2021 haziran ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan bir genelgeyi andırdığını belirterek, aynı paketin 3 yıl sonra yeniden açıklanmasını eleştirdi. Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi'nin ne kadar tasarruf sağlayacağının belirtilmediğini vurgulayan Baş, kamuoyunda 100 milyar liralık bir tasarruf hedefinden bahsedildiğini ancak bu rakamın 2,7 trilyonluk bütçe açığının yanında "komik" olduğunu ifade etti.

İşçi ve emekçi sayısının azaltılmasıyla tasarruf sağlanacağının dile getirildiğini ancak bu yaklaşımın vatandaşın ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz olduğunu savunan Baş, "Bugün 10 dakikada en az 3 hastaya bakması gereken doktorun, hemşirenin nesinden tasarruf edeceksiniz? Öğretmen başına düşen öğrenci sayısının en yüksek olduğu ülkelerden birisinden sesleniyoruz ama kamu hizmetinde tasarrufa gideceklermiş." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.