Cumhuriyet Başsavcılığı'na Muhsin Şentürk seçildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na Muhsin Şentürk atandı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin'in görev süresinin dolmasıyla gerçekleşen atama, Resmi Gazete'de yayımlandı.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
16 Mayıs 2024 00:33
GÜNCELLEME
16 Mayıs 2024 00:58
Cumhuriyet Başsavcılığı'na Muhsin Şentürk seçildi
AK
Afife Kaya Editör

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı görevine Muhsin Şentürk'ü seçti. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Muhsin Şentürk, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı olarak atandı. Bu atama, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin'in 4 Haziran 2024'te görev süresinin dolmasıyla gerçekleşti.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı için yapılan seçimde, Muhsin Şentürk en fazla oy alarak başsavcılığa seçildi. Seçim sonuçlarına göre, 13. Ceza Dairesi Başkanvekili Hakan Yüksel, 5. Ceza Daire Üyesi Veli Dalgalı, 5. Ceza Daire Başkanı Yaşar Şimşek, 2. Ceza Daire Başkanı Yusuf Kuzu ve Yargıtay 7. Hukuk Dairesi Üyesi Mustafa Erol da adaylar arasında yer aldı.

Muhsin Şentürk, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olup Ankara'da doğmuştur. Meslek hayatına Ankara hakim adayı olarak başlayan Şentürk, çeşitli görevlerde bulunmuştur. Yargıtay üyeliğine 2012 yılında seçilen Şentürk, evli ve iki çocuk babasıdır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.