Robert Fico'ya gerçekleştirilen suikast girişimiyle ilgili Putin'den açıklama geldi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya yapılan suikast girişimine büyük bir öfkeyle tepki gösterdi. Putin, suikastın iğrenç bir suç olduğunu vurgulayarak Fico'ya destek mesajları iletti. Rusya Dışişleri Bakanlığı da Fico'yu Rusya'nın bir dostu olarak tanıdıklarını belirterek, saldırıyı kınadı.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
16 Mayıs 2024 00:38
GÜNCELLEME
16 Mayıs 2024 01:13
Robert Fico'ya gerçekleştirilen suikast girişimiyle ilgili Putin'den açıklama geldi
AK
Afife Kaya Editör

Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya yönelik yapılan suikast girişimi, uluslararası arenada büyük yankı uyandırırken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den de sert bir tepki geldi. Putin, olayı "büyük bir öfkeyle" öğrendiğini belirtirken, suçun iğrenç olduğunu ve haklı gösterilemeyeceğini vurguladı.

Putin'in açıklamasında, "Slovakya Başbakanı Robert Fico'nun hayatına kastedildiğini büyük bir öfkeyle öğrendim. Bu iğrenç suç haklı gösterilemez. Robert Fico'yu cesur ve sağlam fikirli bir adam olarak tanıyorum. Bu niteliklerinin bu zor duruma dayanmasına yardımcı olacağını ümit ediyorum. Lütfen kendisine en içten desteğimin yanı sıra hızlı ve tam anlamda sağlığına kavuşma dileklerimi iletin" ifadelerine yer verildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova da Fico'nun Rusya yanlısı bir politikacı olduğunu belirterek, saldırıyı şiddetle kınadıklarını ve Başbakan Fico'yu Rusya'nın bir dostu olarak tanıdıklarını ifade etti. Zaharova, olayı insanlık tarihi için bir dönüm noktası olarak nitelendirirken, Fico'ya desteklerini dile getirdi.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.