Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yeni gelişme...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 3 sivil ve 1 komiserin daha gözaltına alındığını duyurdu.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
16 Mayıs 2024 08:30
GÜNCELLEME
16 Mayıs 2024 07:49
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yeni gelişme...
DHA
Kaynak DHA

Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yeni bir gelişme daha yaşandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da iddialar üzerine 'Suç işlemek için anlaşmak', 'Adil yargılamayı ve tanığı etkilemeye teşebbüs', 'Görevi kötüye kullanma' ve 'Suçluyu kayırma' suçlarından resen soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında 3 polis müdürü ve komiser U.G.'nin ikametlerinde arama yapıldı. Aramalarda bazı dijital materyallere el konuldu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bugün 4 isim hakkında gözaltı kararı verdi ve şüpheliler gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada ''S.S’nin yasa dışı yollarla yurtdışına kaçırılması ile ilgili 3 sivil şahıs ve 1 komiser daha gözaltına alınmıştır.'' denildi.

Neler yaşanmıştı?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülen Ayhan Bora Kaplan suç örgütü ile ilgili soruşturma kapsamında, hakkında müebbet hapis istemiyle dava açılan firari sanık Serdar Sertçelik'in ses videoları ve ses kayıtları medyaya yansımıştı. Tartışmaya yol açan ve yeni iddialar içeren bu kayıtlar üzerine soruşturma başlatılmıştı. O soruşturma Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne uzanarak Ankara Emniyetinde üst düzey yöneticilik yapan 3 isim soruşturma kapsamında görevlerinden uzaklaştırılmıştı...

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.