Ankara'da toplu ulaşımda kullanılan 'Elektronik Ücret Toplama Sistemi' yenileniyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, toplu ulaşımda kullanılan 'Elektronik Ücret Toplama Sistemi'nde yenilemeye gitti.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
16 Mayıs 2024 12:22
GÜNCELLEME
16 Mayıs 2024 13:08
Ankara'da toplu ulaşımda kullanılan 'Elektronik Ücret Toplama Sistemi' yenileniyor!
Ecem Çetin Editör

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, toplu ulaşımla ilgili bir yenileme çalışmasına imza atıyor. 

Genel Müdürlük, metro, otobüs gibi ulaşım araçlarında yer alan  Elektronik Ücret Toplama Sistemini (validatör) yeniliyor. 

Yenilenen sistem sayesinde vatandaşlar, daha kolay ve sağlıklı bir ulaşım yapma imkanı sağlayacak. 

Yolcuların daha hızlı geçişi sağlanacakken, sürücü kontrol paneli sayesinde  şüpheli işlemler tespit edilebilecek ve  usulsüz kart kullanımlarının önüne geçilmiş olunacak. Ekranlar vasıtasıyla görsel ve sesli olarak yolculara bilgilendirmeler yapılacak.

Kart dolum noktaları için daha fazla seçenek imkanı sağlayacak olan yeni sistemle,  bankalar, zincir marketler ve alternatif uygulamalar üzerinde de kart dolum işlemleri  gerçekleştirilebilecek.

Elektronik ücret toplama sistemine ilişkin bilgilendirme yapan EGO Genel Müdürü Dr. Taylan Engin,  2013’ten beri devam eden eski teknoloji elektronik ücret toplama sistemini şu an yeni bir sistemle değiştirdiklerini söyledi. 

Vatandaşlardan gelen şikayetler olduğunu ifade eden Taylan Engin, kart okumaması, sık arza yapması,  bazı kartların dolumunda sıkıntılar yaşanması, kiosk denilen dolum ünitelerinin çalışmaması gibi problemlerin meydana geldiğini söyledi. 

Engin, şunları söyledi; 

Yeni cihazların yanında  teknoloji yenilemesinin de yapıldığını ifade eden  Taylan Engin, şunları söyledi; 

EGO Cepte uygulamasında yenilik yapıldığını, çok yakın zamanda  EGO Cepte'nin güncellenmiş versiyonuyla çalışacağını söyleyen  EGO Genel Müdürü Taylan Engin, şu ifadeleri kullandı;


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.