Lawrence Vigouroux kimdir?

Premier Lig kulübü Burnley'de kaleci olarak oynayan profesyonel futbolcu Lawrence Vigouroux kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
16 Mayıs 2024 15:34
GÜNCELLEME
16 Mayıs 2024 16:17
Lawrence Vigouroux kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Lawrence Ian Vigouroux, 19 Kasım 1993 doğumlu Premier Lig kulübü Burnley'de kaleci olarak forma giyen İngiliz profesyonel bir futbolcudur. İngiltere'de doğan Vigouroux, genç milli takımlarda Şili'yi temsil etmiştir.

Kulüp Kariyeri

Tottenham Hotspur: Vigouroux, İngiltere'nin Camden şehrinde doğdu ve futbol eğitimine Brentford altyapısında başladı. Ancak, 2012'de kulüpten ayrıldı ve aynı yıl içinde Tottenham Hotspur Akademisi'ne katıldı. Haziran 2013'te Tottenham Hotspur ile ilk profesyonel sözleşmesini imzaladı.

2013-14 sezonunda Vigouroux, bir ay süreyle Hyde takımına kiralandı. İlk profesyonel maçına 28 Ekim 2013 tarihinde FA Cup dördüncü eleme turunda Wrexham'a karşı oynanan ve 2-0 kaybedilen maçta çıktı. Vigouroux, Hyde'da toplam 12 maça çıktı.


Liverpool: Vigouroux, Tottenham Hotspur ile olan sözleşmesinin sona ermesinin ardından, başarılı bir deneme sonrasında Liverpool'a katıldı. Liverpool U21 takımında ilk tercih kaleci olarak yer aldı ve 2014-15 sezonunun sonunda iki yıllık bir sözleşme uzatımı imzaladı.

Swindon Town: 4 Ağustos 2015'te, Vigouroux League One takımlarından Swindon Town'a sezon sonuna kadar kiralandı. Kiralama, Vigouroux'un West Bromwich Albion'a karşı oynanan bir hazırlık maçında gösterdiği performansın ardından gerçekleşti. Swindon Town'daki ilk profesyonel maçına çıktığı açılış maçında Bradford City'ye karşı bir penaltı kurtardı ve takımı galibiyete taşıdı. Vigouroux, 2015-16 sezonunda Swindon Town formasıyla 36 maça çıktı.

Diğer Kulüpler: Vigouroux'un kariyerinde Waterford (kiralık), Everton de Viña del Mar ve Leyton Orient gibi kulüpler de yer almıştır.

Burnley: 27 Haziran 2023'te, Vigouroux, yeni çıkan Burnley takımına katılmayı kabul etti ve 2026'ya kadar sürecek üç yıllık bir sözleşme imzaladı.

Milli Kariyer

Vigouroux, doğum yeri olan İngiltere'nin yanı sıra Şili ve Jamaika ile de milli takımlarda forma giyebilir. Genç milli takımlarda Şili'yi temsil etmiş ve ileride Şili için oynamayı hayal ettiğini belirtmiştir. 2018'de Şili'nin Japonya ve Güney Kore ile oynadığı hazırlık maçları için milli takıma çağrılmıştır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.