Charlie Taylor kimdir?

Premier League takımı Burnley'de oynayan İngiliz profesyonel futbolcu Charlie Taylor kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
16 Mayıs 2024 16:36
GÜNCELLEME
16 Mayıs 2024 16:40
Charlie Taylor  kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Charles James Taylor, İngiliz profesyonel bir futbolcudur ve Premier Lig takımlarından Burnley'de sol bek pozisyonunda forma giymektedir. Genç milli takım seviyesinde de İngiltere forması giymiştir.

Kariyeri İlk Yılları York, North Yorkshire'da doğan Taylor, Tadcaster Grammar Okulu'na devam etti ve Leeds United'in genç takımlarında oynadı. Yaz okulundan mezun olduktan sonra kulüple akademi oyuncusu olarak sözleşme imzaladı. İlk yılını genç takımda geçiren Taylor, 2010-11 sezonunun ikinci yarısında rezerv takıma yükseldi ve dokuz maçta forma giydi. 2010-11 sezonunda Newcastle United'a karşı attığı gol, LFE'nin Yılın Akademisi ve Gençler Birliği Golü ödülünü kazandı.

Profesyonel kariyeri ve kiralık dönemleri Taylor, 17 yaşında iken League Cup'ta Bradford City'ye karşı ilk maçına çıktı. Championship'te Crystal Palace karşısında ise Aidy White'ın cezası nedeniyle ilk 11'de yer aldı ve Ross McCormack'ın golüne asist yaparak takımının galibiyetine katkı sağladı. İlerleyen dönemlerde Bradford City ve York City gibi kulüplere kiralık olarak gönderildi. Fleetwood Town'da başarılı bir kiralık dönem geçirdikten sonra, Leeds United'a geri döndü ve başarılı performanslarıyla Premier Lig kulüplerinin dikkatini çekti.

Leeds United'daki performansları ve istikrarlı oyunuyla takımın sezon sonunda play-off'lara katılmasına yardımcı oldu. 2014-15 sezonunda daha fazla süre alarak sol bek ve sol kanat mevkilerinde oynadı ve takımının başarısına katkı sağladı. Özellikle Wolverhampton Wanderers'a karşı attığı golle dikkat çekti.

2017 yazında Burnley'e transfer olan Taylor, burada sağlam bir kariyer inşa etti ve kulübü için önemli maçlarda forma giydi. AFC Bournemouth'a karşı attığı gol, Burnley formasıyla ilk golü oldu.

Milli Takım Kariyeri Taylor, Ekim 2011'de İngiltere U19 milli takımıyla ilk maçına çıkarak milli takım kariyerine başladı. Limoges Turnuvası'nda Portekiz ve Ukrayna'ya karşı forma giydi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.