Ameen Al-Dakhil kimdir?

Premier League takımı Burnley'de oynayan profesyonel futbolcu Ameen Al-Dakhil kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
16 Mayıs 2024 16:54
GÜNCELLEME
16 Mayıs 2024 17:09
Ameen Al-Dakhil kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Ameen Al-Dakhil, Irak doğumlu ve Belçika vatandaşı olan profesyonel bir futbolcudur. Premier Lig takımlarından Burnley'de stoper olarak forma giymektedir.

Erken yaşam Al-Dakhil, Irak'ta doğdu ve Irak Savaşı sırasında 5 yaşındayken ailesiyle birlikte Belçika'ya mülteci olarak taşındı. Futbol kariyerine Kortenaken, Hoegaarden-Outgaarden, Tienen, Anderlecht ve Standard Liège gibi gençlik akademilerinde başladı. Başlangıçta bir hücum oyuncusu olan Al-Dakhil, daha sonra stoper pozisyonuna geçti.

Kulüp kariyeri Al-Dakhil, ilk profesyonel maçına 23 Temmuz 2021'de, Genk ile 1-1 berabere biten Belçika Jupiler Pro League maçında Standard Liège formasıyla çıktı.

31 Ocak 2022'de, Al-Dakhil Belçika ekibi Sint-Truiden'e kalıcı bir transferle katıldı.

13 Ocak 2023'te, Al-Dakhil'in Burnley'e gizli bir ücret karşılığında katıldığı ve kulüple üç buçuk yıllık bir sözleşme imzaladığı açıklandı. 31 Ocak 2024'te, Premier Lig'de ilk golünü Manchester City'ye karşı attı, maçı 3-1 yenilgiyle tamamladı ve Premier Lig'de gol atan ilk Irak doğumlu oyuncu oldu.

Milli kariyer Irak doğumlu olan Al-Dakhil, Belçika'da büyüdü ve Belçika vatandaşıdır. Genç milli takımlarda (U17, U18 ve U21) Belçika'yı temsil etmiştir.

2020 yılında, AFC U-19 Şampiyonası'nda Irak milli takımını temsil etmek üzere çağrıldı, ancak turnuva COVID-19 salgını nedeniyle iptal edildi.

Haziran 2023'te, UEFA Euro 2024 elemelerinde Avusturya ve Estonya'ya karşı oynanacak maçlar için Belçika milli takımına çağrıldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.