Külotlu çorap cinayetinde şarkıcı Seçil Çiftçi'ye müebbet hapis talebi

Sancaktepe'de ormanlık alanda cesedi bulunan Semih Sevim'in, külotlu çorapla boğularak öldürüldüğü iddiasıyla yargılanan şarkıcı Seçil Çiftçi ile babası Cemal Çiftçi hakkında savcı ağırlaştırılmış müebbet hapis istedi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
16 Mayıs 2024 17:14
GÜNCELLEME
16 Mayıs 2024 17:43
Külotlu çorap cinayetinde şarkıcı Seçil Çiftçi'ye müebbet hapis talebi
DHA
Kaynak DHA

1 Ocak 2023'te Sancaktepe Sazak Çeşme Mesire Yeri yakınlarında kimliği belirsiz bir erkek ölü bulundu.

Ölen kişinin hakkında kayıp ihbarı bulunan Semih Sevim (40) olduğu belirlendi. Soruşturma sonucu, şarkıcı Seçil Çiftçi ile babası gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen baba kız tutuklandı.

Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, sanık Seçil Çiftçi'nin tek başına tespiti yapılan yaralanmalara sebebiyet veremeyeceği ve babasıyla birlikte maktulün ölümüne neden olan fiilleri gerçekleştirdikleri yönünde kanaat oluştuğu vurgulandı.

Seçil Çiftçi ve babası Cemal Çiftçi'nin tasarlayarak kasten öldürme suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları istendi.

İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Seçil Çiftçi getirilirken tutuksuz sanık Cemal Çiftçi de hazır bulundu.

Savcıdan baba Cemal Çiftçi için değerlendirme

Duruşma savcısı mütalaasında, hayatını kaybeden Semih Sevim’in genel beden travmalarının, beyin kanaması ve külotlu çorapla boğma sonucu meydana geldiğini belirtti.

Sanık Seçil Çiftçi'nin fiziki yapısı dikkate alındığında eylemi tek başına yapamayacağına işaret ederek, babası Cemal Çiftçi ile cinayeti birlikte işledikleri değerlendirmesinde bulundu.

Baba kız için müebbet istemi

Seçil Çiftçi ve babası Cemal Çiftçi hakkında "Tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebinde bulunan savcı, Cemal Çiftçi'nin de tutuklanmasını istedi.

Seçil Çiftçi'nin tutukluluk halinin devamına karar verildi

Seçil Çiftçi ve avukatları savunma yapmak için süre talebinde bulundu. Seçil Çiftçi'nin tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, savunmaların hazırlanması için duruşmayı erteledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.