Valilik açıkladı! 4 gün süreyle yasaklandı

Bitlis Valiliği, 16 Mayıs 2024 tarihinden itibaren 4 gün boyunca kent genelinde tüm etkinliklerin yasaklandığını duyurdu. Bu kararın gerekçesi olarak, Kobani olaylarına ilişkin verilen hapis cezalarının ardından sosyal medya üzerinden yapılan protesto çağrıları ve olası kanunsuz eylemlerin önlenmesi gösterildi.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
16 Mayıs 2024 19:29
GÜNCELLEME
16 Mayıs 2024 20:01
Valilik açıkladı! 4 gün süreyle yasaklandı
AK
Afife Kaya Editör

Bitlis Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, kent genelinde tüm etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığı duyuruldu. Valilikten yapılan açıklamada, 6-8 Ekim 2014 tarihinde Kobani'deki olaylar sebebiyle gerçekleştirilen sokak eylemlerine ilişkin Selahattin Demirtaş, Ahmet Türk ve Figen Yüksekdağ'ın yargılandığı davanın 16 Mayıs 2024 günü sonuçlandığı ve bu kararın ardından kanunsuz sokak eylemlerinin olabileceği değerlendirildiği belirtildi. Ayrıca, sosyal medya platformları üzerinden protesto eylemleri çağrıları yapıldığının tespit edildiği ifade edildi.

Bu kapsamda, Bitlis coğrafi sınırları içerisinde 16 Mayıs 2024 tarihinden itibaren 19 Mayıs 2024 tarihi saat 23.59'a kadar olan süre zarfında, Valilik ve Kaymakamlık makamlarınca uygun görülenler hariç olmak üzere, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu hükümlerine göre düzenlenecek gösteri yürüyüşleri, açık hava toplantıları ve kapalı yer toplantılarının yasaklandığı belirtildi. Ayrıca, basın açıklaması, oturma eylemi, anket yapılması, çadır ve stant kurulması/açılması, imza kampanyası düzenlenmesi, bildiri, broşür ve el ilanı dağıtılması gibi faaliyetlerin de yasaklandığı kaydedildi.

Valilik açıklamasında ayrıca, ilçelerden veya çevre illerden bireysel veya toplu olarak, ilimiz güzergâhını kullanarak, yasaklanan konularla ilgili kanuna aykırı eylem/etkinliklere katılım sağlanmasının önlenmesi amacıyla giriş ve çıkışlara izin verilmeyeceği belirtildi. Bu kararın, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak, terör örgütlerinin planlarını bertaraf etmek, milli güvenliği sağlamak ve genel asayişi korumak amacıyla alındığı ifade edildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.