Gazze'de İsrail saldırısı: Mülteci kampı vuruldu

İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'ndeki Cibaliya Mülteci Kampı'nı hedef aldığı saldırıda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi. İlk belirlemelere göre, saldırıda birçok Filistinli yaşamını yitirirken, birçoğu da yaralandı. Saldırılar, Gazze'deki eğitim ve bilim sektörünü de ciddi şekilde etkiledi. Filistin Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, son saldırılarda binlerce kişi hayatını kaybetti ve yaralandı.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
16 Mayıs 2024 21:10
GÜNCELLEME
16 Mayıs 2024 21:19
Gazze'de İsrail saldırısı: Mülteci kampı vuruldu
AK
Afife Kaya Editör

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı, İsrail savaş uçaklarının vahşi saldırısının hedefi oldu, ardında çok sayıda ölü ve yaralı bıraktı. İsrail ordusu, sivillerin barındığı alanı hedef alarak Cibaliya Mülteci Kampı'nı bombaladı. İlk raporlara göre, saldırıda birçok Filistinli hayatını kaybetti, birçoğu ise yaralandı. Ölü ve yaralılar, Cibaliya bölgesindeki El-Avde Hastanesi'ne taşındı.

Dünkü duyurular, İsrail ordusunun Cibaliya Mülteci Kampı'ndaki saldırıları genişlettiğini gösteriyordu. Görgü tanıkları, İsrail askerlerinin kampta zorla yerlerinden edilmiş yüzlerce Filistinliyi Gazze kentinin batısındaki barınma merkezlerinden uzaklaştırdığını belirtmişti.

Filistin resmi ajansı WAFA bugün yaptığı açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Cibaliya Mülteci Kampı'ndaki bir eve saldırdığını, hamile bir kadın dahil olmak üzere dört kişinin öldüğünü bildirdi.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in son 7 ay boyunca sürdürdüğü saldırıların vahameti dile getirildi. Açıklamada, "İşgal ordusu, Gazze Şeridi'nde Filistin halkına karşı yürüttüğü soykırım savaşında 100'den fazla bilim insanı, akademisyen, profesör ve araştırmacıyı öldürdü." ifadelerine yer verildi.

İsrail'in eğitim sektörünü hedef aldığı, bilim adamlarını ve araştırmacıları tamamen ortadan kaldırmayı amaçladığı belirtilirken, Gazze'deki bombardımanlarda aralarında üniversitelerin de bulunduğu 103'ten fazla eğitim merkezinin tamamen, 311 eğitim merkezinin ise kısmen yok edildiği kaydedildi.

İsrail'in bilim adamlarını hedef aldığı ve suikastlar düzenlediği, ABD yönetiminin ise saldırılara katkı sağladığı vurgulanırken, tüm bu suçların İsrail ve ABD'nin sorumluluğunda olduğu vurgulandı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 103’ü çocuk, 9 bin 849'u kadın olmak üzere 35 bin 272 Filistinlinin öldüğü, 79 bin 205 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.