İstanbul, Avrupa Olimpiyat Komitesi'ne ev sahipliği yapacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2027 Avrupa Oyunları için Roma'ya gitti ve Avrupa Olimpiyat Komitesi ile Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi arasında imzalanan mutabakat zaptı törenine katıldı. İmamoğlu, ev sahipliği yapacakları organizasyon için heyecanlarını dile getirirken, Avrupa'nın tüm sporcularını, federasyonlarını ve sporseverlerini İstanbul'a davet etti.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
16 Mayıs 2024 20:11
GÜNCELLEME
16 Mayıs 2024 21:04
İstanbul, Avrupa Olimpiyat Komitesi'ne ev sahipliği yapacak
AK
Afife Kaya Editör

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2027 Avrupa Oyunları için harekete geçti. İBB Başkanı, İtalya'nın başkenti Roma'ya giderek, Avrupa Olimpiyat Komitesi ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi arasında imzalanan mutabakat zaptı törenine katıldı.

İmamoğlu'nun Roma ziyareti sırasında, Avrupa Olimpiyat Komitesi Başkanı Spyros Capralos ve İtalyan Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Giovanni Malago ile bir araya geldiği öğrenildi. İmamoğlu'na, Roma'daki ziyaretinde Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı Ali Kiremitçioğlu ve Genel Sekreter Neşe Gündoğan eşlik etti.

Sala della Protometeca'da düzenlenen imza töreni öncesinde konuşan İmamoğlu, Türkiye'nin ev sahipliği yapacağı Avrupa Oyunları için heyecanlarını dile getirdi. İmamoğlu, yaptığı konuşmada, "İstanbul 2027 Avrupa Oyunları ev sahipliğimiz, bu konudaki planlarımızı açıkladığımızdan bu yana, halkımızdan büyük ilgi ve destek gördü." ifadelerini kullandı.

Özellikle seçim sürecinde, farklı görüşlerden insanların dahi destek verdiği bir konu olan 2027 Avrupa Oyunları ve 2036 Olimpiyat Oyunları hedeflerine vurgu yapan İmamoğlu, "İstanbul'un başarısı için birlik olduklarını kanıtladılar." dedi.

İstanbul'un spora ve olimpiyat hedeflerine vurgu yaparak, Avrupa'nın en büyük organizasyonlarından birine ev sahipliği yapacak olmanın gururunu yaşadıklarını belirten İmamoğlu, Avrupa'nın tüm sporcularını, federasyonlarını ve sporseverlerini İstanbul'a davet etti.

İmamoğlu'nun konuşmasının ardından, İBB, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ve Avrupa Olimpiyat Komitesi arasında üçlü mutabakat zaptı imzalandı. İmamoğlu ve diğer katılımcılar, imza töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İstanbul'un, 2027 Avrupa Oyunları ev sahipliği ile spor dünyasında önemli bir adım atacağı ve dünya sporuna yön verecek bir organizasyona imza atacağı belirtiliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.