Bahçeli muhalefeti topa tuttu

Ankara Masası
|
02 Haziran 2020, Salı - 10:49
Bahçeli muhalefeti topa tuttu

MHP Genel Başkanı Bahçeli: "28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri 2023 yılının Haziran ayında yapılacaktır"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 28. dönem milletvekili genel seçimlerinin 2023 yılının Haziran ayında yapılacağını belirterek, "Türkiye'yi erken seçime sürükleme, bu suretle sanal bir gündem tesis etme gayretkeşliğine heves eden siyasi aymazların hiçbir telkin veya kara propagandasına kulak asılmayacaktır.." dedi.

MHP'den yapılan açıklamaya göre, Genel Başkan Bahçeli, parti teşkilatlarına bir genelge gönderdi.

Türkiye’nin Covid-19’dan kaynaklanan çok boyutlu krizi başarı ve basiretle yönettiğini belirten Bahçeli, salgının Türkiye'yi zaafa uğratmasını hayal edenlerin varlığının esef ve endişe verici seviyelere ulaştığını vurguladı.

“CHP-HDP-İP küfran-ı nimet içinde buluşmuşlar, FETÖ-PKK'ya el sallayıp kur yapmışlardır.”

Bahçeli, "CHP, Covid-19 salgını döneminde ahlak, haysiyet ve mensubiyet imtihanından çıkamamış ve sınıfta kalmıştır. Çirkef dedikodularıyla, aslı astarı olmayan çirkin beyanlarıyla, hükümeti kötü gösteriyim derken Türkiye'ye kast etmesiyle gerçek niyet ve hedefini tekraren deşifre etmiştir. CHP-HDP-İP küfran-ı nimet içinde ülkemizin karşı kutbunda buluşmuşlar, FETÖ-PKK'ya el sallayıp devamlı kur yapmışlardır. Hatta Türkiye'nin salgına yenilmesini, bundan siyasi ikbal çıkarmayı içten içe dileyecek kadar siyaseten parçalanma yaşamışlardır. Türk milleti her şeyin farkındadır. Üstelik fazilet ve ferasetiyle karanlık senaryoları yırtıp atmıştır." dedi.

“Zelil siyaset devşirmelerinin milletimiz nezdindeki itibarları artık sıfırlamıştır.”        

"CHP ve zilletin diğer ortakları baltayı taşa vurmuşlardır." ifadesini kullanan Bahçeli, "Hastalıkta iktidar arayan, sokak aralarında gelecek planlaması yapan, demokrasiye, tarihsel ve milli haklara sırt çeviren bu zelil siyaset devşirmelerinin milletimiz nezdindeki itibarları artık sıfırlamıştır. İnanıyorum ki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin muazzam imkan ve iradesiyle devasa bir sorunu geride bırakmak üzere olan ülkemiz, yeni hükümet sisteminin kökleşip güçlenmesiyle kronik bütün meselelerini de zaman içinde çözecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Genel Başkan Bahçeli, "yeni normal" sürecinde, partilerinin siyasi ilkeleri ve savunduğu milli değerlerinin daha önem kazanacağını vurguladı.

“Erken seçim söylemi ayıplı bir tuzaktır, kirli bir tertiptir, dibi uçurum olan bir tezgahtır.”

Bahçeli, erken seçim söylentilerini de “kirli bir tertip” olarak niteleyerek şöyle devam etti:

"Türkiye'yi erken seçime sürükleme, bu suretle sanal bir gündem tesis etme gayretkeşliğine heves eden siyasi aymazların hiçbir telkin veya kara propagandasına kulak asılmayacaktır. 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri 2023 yılının Haziran ayında yapılacaktır. Erken seçim söylemi ayıplı bir tuzaktır, kirli bir tertiptir, dibi uçurum olan bir tezgahtır. Bu tuzağa düşecek, bu tertibe kanacak, bu tezgaha gelecek aklı başında hiç kimse yoktur. Erken seçime ihtiyaç olmadığı gibi bununla ilgili dolambaçlı yollardan zorlama yapanlar demokrasi ve millet muhalifi çevrelerden başkası değildir. Milliyetçi Hareket Partisi bütün teşkilatlarıyla zamanında yapılacak bir seçim için siyasi çalışmalarını sabırla icra edecektir. Herkesin buna muvafık davranması şarttır."

“Sosyal medya alanında yasal bir düzenleme artık mecburi bir hal almıştır.”

Son zamanlarda sosyal medyadan kışkırtıcı söylemlerin, iffet yoksunu iftiraların yaygınlaştığına işaret eden Bahçeli şunları söyledi:

"Twitter, Facebook başta olmak üzere, sosyal medyadan partimize, parti yöneticilerimize ve dava arkadaşlarımıza yönelik saldırı ve tahriklerin çoğalması gözlerden kaçmamaktadır. Sosyal medya alanında yasal bir düzenleme artık mecburi bir hal almıştır. Haysiyet ve itibar suikastı yapan, yalan ve sapkın haber yayan hesaplar yakından takip edilip mutlaka hukuken gereği ikmal edilecektir. Hiçbir iftiraya boyun eğilmeyecek, bunları paylaşan, nifak çıkaran hiç kimseye müsamaha gösterilmeyecektir. Sosyal medyanın doğru, temiz ve nezih kullanımına bağlı kalmayanlar bunun sonuçlarına katlanacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhur İttifakı’na yürekten bağlıdır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin kurum ve kurallarıyla yerleşmesi için samimi mücadelesini önümüzdeki yıllarda da yapacaktır. Bütün teşkilatlarımız mahallerinde Cumhur İttifakı’nın ruhuna, yeni hükümet sisteminin doğasına müzahir hareket etmekle mükelleftir. Siyasette ağız birliği önemli ve öncelikli bir hedeftir. Herhangi bir konuda parti politikası tezahür etmeden görüş bildirmek, kanaat paylaşmak sakıncalıdır, sakattır, parti disipliniyle terstir. Herkes teşekkül etmiş parti politikalarına bağlı kalacaktır. Bunun dışında herhangi söz ve açıklamalara tevessül edilmeyecektir. Partimize yönelik suçlamalar derhal ve gecikmeksizin cevaplandırılacaktır."

http://www.ankaramasasi.com/haber/21389/bahceli-muhalefeti-topa-tuttu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.