Müstehcen fotoğraf gönderip, kız çocuklarına ait olduğu tehdidiyle 609 bin TL dolandırdılar

Sosyal medya üzerinden tanıştığı kişilere müstehcen fotoğraflar gönderip, sonrasında bunların reşit olmayan kızlarına ait olduğu tehdidiyle 4 kişiyi yaklaşık 609 bin lira dolandıran şebekeye yönelik operasyonda 9 şüpheli yakalandı.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
20 Mayıs 2024 15:21
GÜNCELLEME
20 Mayıs 2024 15:48
Müstehcen fotoğraf gönderip, kız çocuklarına ait olduğu tehdidiyle 609 bin TL dolandırdılar
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, bir şebekenin, sosyal medya üzerinden dolandırıcılık yaptığını belirledi.

Çete üyeleri teknik ve fiziki takibe alındı. Bu süreçte,  şebeke üyeleri sosyal medya üzerinden sahte kadın profilleri oluşturarak tanıştıkları C.Y. (61), A.T. (25), Y.A. (36) ve M.U. (40) ile sohbet edip, bir süre sonra konuyu cinselliğe getirdi ve çıplak fotoğraflar gönderdi.

Daha sonra şebeke üyelerinden bir kişi, fotoğraftaki kızın babası olduğunu iddia ederek, “Kızım reşit değil, sana cinsel istismar nedeniyle dava açacağım” diyerek bu kişileri tehdit etti.

Ardından kendini ailenin avukatı, uzlaşmacı veya savcı olarak tanıtan başka bir şebeke üyesi “Dosyanızı dava açılmadan kapatabiliriz. Parayı gönderirseniz aileyle de anlaşmanızı sağlayacağım” diyerek mağdurları aradı.

Bu çete üyesi,  “Babası durumu öğrenince kızını darbetti, hastane masrafları ve uzlaşma parası ile davayı kapatalım” sözleriyle korkuttuğu mağdurlardan çeşitli miktarlarda para aldı.

 Şebeke, bu yöntemle 4 kişiyi yaklaşık 609 bin lira dolandırdı.

9 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Bu tespitler sonrası, ekipler, Gemlik Cumhuriyet Savcılığı koordinesinde operasyon için harekete geçti.

17 Mayıs'ta Bursa merkezli İstanbul, İzmir, Mersin, Şanlıurfa, Van, Bingöl, Hakkari ve Antalya’da belirlenen 11 farklı adrese eş zamanlı baskın yapan ekipler, operasyonda şebeke üyeleri S.K. (26), H.Ö. (22), M.K. (25), B.K. (20), E.S.C. (22), E.K. (21), A.N. (22), A.K. (26) ve Y.B.’yi  (19) yakaladı.

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada 14 adet cep telefonu ve sim kart, 44 adet banka kartı, hafıza kartları ile 1 adet silah şarjörü ve 11 adet 9 milimetre fişek ele geçirildi.

A.N.’nin şantaj sonucu şebekeye gönderilen parayı bankadan çektiği anlar güvenlik kamerasına yansırken 9 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.




Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.