Erdoğan'dan Kobani davası mesajı

26. Dönem Adli Yargı ve 16. Dönem İdari Yargı Kura Töreni"nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6-8 Ekim 2014'te çıkan sokak eylemlerine ilişkin davada verilen kararları değerlendirdi. Erdoğan, "6-8 Ekim protesto değil terör kalkışmasıdır"dedi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
20 Mayıs 2024 15:52
GÜNCELLEME
20 Mayıs 2024 16:21
Erdoğan'dan Kobani davası mesajı
O
Onur Çetinkaya Editör

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "26. Dönem Adli Yargı ve 16. Dönem İdari Yargı Kura Töreni"ne katıldı.

9 bin 349 olan hakim savcı sayısını 2 buçuk kattan fazla artırıldığını söyleyen Erdoğan,  sayının 25 bine yaklaştığını belirtti.

Yargıda geniş yelpazede çok sayıda reformlara imza atıldığını belirten Erdoğan, çalışmaların ise süreceğini ifade etti.

Erdoğan, 6-8 Ekim 2014'te çıkan sokak eylemlerine ilişkin davada verilen kararları değerlendirdi. Erdoğan, "6-8 Ekim protesto değil terör kalkışmasıdır" dedi. 

Mahkeme kararlarıyla ilgili yorumları kabul etmediklerinin altını çizen Erdoğan, verilen cezaların adaletin tecellisine olan inancı güçlendirdiğini vurguladı

Sözlerine devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Adalet sistemimizin şeffaflaştırılması hesap verebilirliğin artırılması yargı tarafsızlığının tahkim edilmesi için bundan sonra da yeni adımlar atmayı sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.