Elazığ'daki deprem sonrası Prof. Dr. Naci Görür'den ilk açıklama!

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Görür, Doğu Anadolu Fay zonunu işaret etti.

HM
Haber Merkezi Editör
YAYINLAMA
20 Mayıs 2024 17:13
GÜNCELLEME
20 Mayıs 2024 17:43
Elazığ'daki deprem sonrası Prof. Dr. Naci Görür'den ilk açıklama!
HM
Haber Merkezi Editör

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, saat 15.28’de merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Yerin 4.55 kilometre derinliğinde kaydedilen deprem, Elazığ merkezinde de hissedildi. 

Depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Öte yandan  Türkiye'yi hemen hemen her gün deprem konusunda uyaran, kritik faylarda yaşanan depremlere ilişkin analizlerini paylaşan deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, geçtiğimiz günlerde katıldığı Youtube programında, en çok endişe ettiği bölgenin Tunceli bölgesi olduğunu belirterek, “Tehlikeli bir duruma gelmiş artık. Deprem üretme zamanı dolmuş” uyarısında bulunmuştu. 

"Bu sarsıntılar normaldir, endişe etmemek gerekir"

Bu sözlerinin ardından bugün Elazığ'da yaşanan depremle birlikte vatandaşlar Prof.Dr. Görür'den gelecek açıklamaya gözlerini çevirdi. 

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla sarsıntının normal olduğunu ve endişe edilmemesi gerektiği konusunda vatandaşları bilgilendiren Prof.Dr. Görür,paylaşımında şu ifadelere yer verdi: 

"Arkadaşlar Elazığ, Sivrice/Yedigöze’nin hemen kuzeyinde 4,0 deprem oldu. Elazığ 2020 depreminin olduğu Doğu Anadolu fay zonu. 2023 Maraş depremlerinden sonra bu sarsıntılar normaldir, endişe etmemek gerekir, sevgiyle" 

 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.