Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Beştepe'de toplandı. Toplantının ana gündem maddeleri arasında enflasyon ve fahiş fiyatlarla mücadele, kamuda tasarruf tedbirleri, yargı reformu ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları bulunuyor.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
20 Mayıs 2024 18:00
GÜNCELLEME
20 Mayıs 2024 18:30
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı
AK
Afife Kaya Editör

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde toplandı. Kabinenin gündeminde ekonomide yol haritası ve kamuda tasarruf tedbirleri yer alacak. Toplantı, basına kapalı olarak gerçekleştiriliyor.

Ekonomi Ana Gündem Maddesi

Toplantının ana gündem maddesi ekonomi olacak. Son veriler ışığında, enflasyon ve fahiş fiyatla mücadele masaya yatırılacak ve alınabilecek ek tedbirler görüşülecek. Ekonomi yönetiminin, kabine üyelerine bu konuda detaylı sunum yapması bekleniyor.

Kamuda Tasarruf Paketi

Kabine toplantısında, kamuda tasarruf paketine dair yasal düzenleme gerektiren başlıklar da ele alınacak. Bu düzenlemeler hakkında detaylı bir sunum yapılacak ve yeni önlemler tartışılacak.

Yargı Reformu ve Diğer Düzenlemeler

Toplantıda ayrıca, Hakimler ve Savcılar Kanunu'nda yapılacak değişiklikler, soyadı düzenlemesi ve sporda şiddete yönelik önlemler içeren 9. Yargı Paketi’nin kısa süre içinde Meclis’e sunulması bekleniyor. Kabinede, yargı paketi hazırlıklarına ilişkin de sunum yapılacak.

Gazze Saldırıları ve Terörle Mücadele

Toplantının bir diğer önemli gündem maddesi ise yurt içi ve sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları ile İsrail'in Gazze'ye yönelik devam eden saldırıları olacak. Ankara, diplomasi trafiğini sürdürürken, Tel Aviv yönetimine karşı uygulanan yaptırımları da masaya yatıracak. İsrail’in Gazze saldırılarının durdurulması, ateşkesin sağlanması ve bölgedeki insani durumun iyileştirilmesi için atılabilecek ek adımlar değerlendirilecek.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.