Adli Tıp Raporu çıktı: Korhan Berzeg defnedilecek

Kaybolduktan 316 gün sonra kemikleri bulunan ekonomist Korhan Berzeg'e ait kemikler ölüm nedenin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'na gönderilmişti. Berzeg'e ait Adli Tıp Raporu çıktı. Berzeg 27 Mayıs'ta babası ve dedesinin yanına defnedilecek.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
20 Mayıs 2024 18:30
GÜNCELLEME
20 Mayıs 2024 18:28
Adli Tıp Raporu çıktı: Korhan Berzeg defnedilecek
DHA
Kaynak DHA

Balıkesir'de kaybolduktan 316 gün sonra öldüğü ortaya çıkan 83 yaşındaki ekonomist Korhan Berzeg'in, evinin 3,5 kilometre uzağındaki dere kenarında bulunan kafatası ve 12 kemiği, 27 Mayıs'ta babası Muhsin Berzeg ve dedesi Kemal Berzeg'in Armutlu Mahallesi'ndeki mezarının yanına defnedilecek.

Korhan Berzeg'in bulunan kemiklerinin gönderildiği İstanbul Adli Tıp Kurumu raporu açıklandı. Raporda, Berzeg'in ölüm zamanının ve nedeninin belirlenemediği yer aldı.

Hayvan müdahalesi

Hayvan müdahalesinin gerçekleştiği belirtilen raporda, "Olay yeri özellikleri bilinmeksizin mevcut kemiklerdeki muhtemel hayvan müdahalesine bağlı doku kayıpları, ağırlık ve yoğunluk kaybı, yumuşak dokuların mevcut olmaması gibi bulgular dikkate alındığında, kesin olmamakla birlikte bulunduğu tarih itibariyle 3-12 aylık bir zaman aralığında ölmüş bir kişiye ait olabileceği, dolayısıyla mevcut postmortem bulguların 17/06/2023 tarihinde kaybolma hikayesi ile uyumlu olduğu, ancak kemiklerdeki morfolojik değişimlerin gömü şekli, hayvan müdahalesi, çevresel şartlar gibi birçok faktöre bağlı değişiklik göstermesi nedeniyle kesin ölüm zamanının tespit edilemediği, yapılan makroskopik incelemede; mevcut uzun kemiklerdeki tüm doku kayıplar ve kemik defektlerinin hayvan müdahalesi ile husulünün mümkün olduğu" ifadeleri yer aldı.

Yüksekten düşme ihtimali

Korhan Berzeg'in kemiklerinin incelemesinde yüksekten düşme ihtimaline yer verilen raporda, şu ifadeler yer aldı: "Olay yeri görüntüleri ile birlikte değerlendirildiğinde; üzerinde yer yer hayvan müdahalesine bağlı kemik doku defektleri mevcut olan kafatası parçalarındaki künt travmatik nitelikteki kırıkların daha ziyade yüksekten düşme sonucu meydana gelebileceği, ancak kemik doku eksiklikleri ve yumuşak dokuların mevcut olmaması sebebiyle kişinin kesin ölüm sebebinin tespit edilemediği..."

Doğduğu mahallede defnedilecek

Berzeg ailesinin avukatı Emre Akkaş, Korhan Berzeg'in ailesine teslim edilen kemikleri ve kafatasının doğup öldüğü Armutlu Mahallesi'nde, 1940 yılında hayatını kaybeden babası Muhsin Berzeg ile 1968 yılında vefat eden dedesi Kemal Berzeg'in mezarlarının yanında 27 Mayıs'ta toprağa verileceğini söyledi. Berzeg, öğle vakti Armutlu Mahalle Camisi'nde kılınacak namaz sonrası son yolculuğuna uğurlanacak.

Öte yandan Korhan Berzeg'in babasıyla benzer bir sonu paylaştığı ortaya çıktı. Eczacı yüzbaşı olarak Iğdır'da görev yapan Muhsin Berzeg'in, İstanbul'a tayininin çıktığı gün Korhan Berzeg'in doğduğu ve birlikteki arkadaşlarına oğlunun doğumu şerefine yemek vermek için görevini 1 gün daha uzattığı belirtildi. Ertesi gün İstanbul'daki birliğine gidecek olan Muhsin Berzeg'in yatağında ölü bulunduğu öğrenildi. Iğdır'da defnedilen Muhsin Berzeg'in kabrinin olduğu mezarlıktan yol geçtiği için, yakınları tarafından alınan kemiklerinin Gönen ilçesi Armutlu Mahallesi'ne getirilerek burada defnedildiği belirtildi. Ceset bütünlüğü olmayan Korhan Berzeg'in de 84 yıl önce ölen babası gibi sadece kemikleri toprağa verilebilecek.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.